Mini Contrat 2023 Mini Contrat 2023

MINI Financial Services contract afsluiten
voor 1 juli 2023

De overheid wil wagenparken vergroenen en fiscale hervormingen dringen zich op. Welke gevolgen heeft dat voor jou en je droomwagen? Geen paniek, wij hebben alles voor je opgelijst. Met onderstaand stappenplan, cruise jij binnenkort met jouw MINI door een gunstig fiscaal regime. 

Stap 1: Duid 1 juli 2023 aan in je agenda

Vanaf 1 juli 2023 zijn wagens met een verbrandingsmotor (diesel, benzine, lpg, cng & plug-in hybride) niet langer levenslang fiscaal aftrekbaar volgens de gramformule(1). Het zou met andere woorden wel eens héél slim kunnen om tijdig bij je MINI verdeler langs te gaan zodat je leasingcontract voor 1 juli afgesloten is.

Stap 2: Stel je wishlist samen

Wil je graag elektrisch rijden? Sit back and relax, je hebt nog tot 2027 om in actie te schieten. Vind je een MINI met een verbrandingsmotor (incl. hybride) comfortabeler? Dan raden we je aan om zo snel mogelijk verder te gaan naar stap 3.

Stap 3: Kies je nieuwe wagen én sluit je financiering af bij MINI Financial Services

Loopt je huidige financiering nog of is je ultieme droomwagen nog niet beschikbaar? No worries, we’ve got you covered! Ook als je de nieuwe wagen pas later in gebruik neemt, bieden wij jou de kans om reeds vóór 1 juli 2023 een leasingcontract af te sluiten bij MINI Financial Services. Zo kan je ook voor je toekomstige wagen nog optimaal gebruikmaken van een gunstig fiscaal regime. Kansen grijpen wanneer ze zich voordoen? Check!

Stap 4: Geniet voor 100% van 100%.

Zolang je de wagen niet verkoopt of herinschrijft, valt je droomauto voor altijd onder het fiscale regime met 100% aftrekbaarheid. 

Don’ts: De kat uit de boom kijken.

Als je nog wacht en pas een leasingcontract ondertekent na 1 juli 2023, dan geldt een overgangsregeling tot eind 2025. Hierbij zal de fiscale aftrekbaarheid geleidelijk afnemen tot 0%:

  • 75% in 2025
  • 50% in 2026
  • 25% in 2027
  • 0% vanaf 2028

Wil je deze regeling graag vóór zijn? Ga dan tijdig langs bij jouw MINI verdeler en wij helpen je vervolgens met plezier verder om je financiering voor 1 juli af te ronden.

 

(1) What the Gram?

The Gram zegt je wellicht iets, maar de Gramformule is sinds 2020 the holy grail om te berekenen in welke mate je auto- en brandstofkosten aftrekbaar zijn:

Aftrek % = 120% - (0,5 x brandstofcoëfficiënt x aantal gram CO2 per kilometer)

De brandstofcoëfficiënt wordt als volgt bepaald:

  • 1 voor dieselauto's
  • 0,95 voor benzineauto's
  • 0,90 voor auto's op aardgas (CNG) of met een maximaal vermogen van 12 pk

Bovendien is de aftrek voor een MINI met een uitstoot van 200g of meer nooit hoger dan 40%. Voor MINI’s onder de 200g uitstoot bedraagt de aftrek minimaal 50% en maximaal 100%.

Good to know

Brandstofkosten voor hybride wagens zijn slechts voor 50% aftrekbaar sinds 1 januari 2023. 

dam Image

Let’s get things straight

Stel, je sluit een MINI Switch(2) af voor een MINI COOPER SE COUNTRYMAN ALL4 (plug-in hybride) én je ondertekent het contract…

  • voor 1 juli 2023: Levenslang 100% fiscaal aftrekbaar, tenzij de wagen ooit een herinschrijving ondergaat. 
  • na 1 juli 2023: Enkel 100% aftrekbaar in 2023 en 2024.

(2) MINI Switch is de commerciële benaming voor het product MINI Financiële Renting onder volgende voorwaarden: MINI Financiële Renting richt zich uitsluitend tot professionele klanten die het voertuig gebruiken met het oog op de uitoefening van hun handels-, beroeps-, of ambachtelijke activiteiten. Onder voorbehoud van aanvaarding van het dossier door het kredietcomité van BMW Financial Services Belgium NV, Lodderstraat 16, 2880 Bornem, BE 0451.453.242 – RPR Mechelen. Restwaarde: minimum 16% van de aankoopprijs. MINI Financiële Renting met de mogelijkheid van vervroegde terugname door BMW Financial Services Belgium NV conform de voorwaarden MINI Switch hierboven vermeld (*). Inlevering gebeurt volgens de contractuele voorwaarden. In geval van vervroegde terugname zal de klant geen beroep meer kunnen doen op de verkoopbelofte. Bovendien zal in dit geval de afrekening van het gereden aantal kilometers pro rata temporis gebeuren (aan de hand van de overeengekomen maandelijkse kilometrage) voor de periode waarin het voertuig gebruikt werd. Alle prijzen voor professionelen zijn exclusief BTW vermeld en onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en vergissingen. Actie is niet cumuleerbaar.