JE FAVORIETE DEALER

RECYCLAGE. DIE KOMT ER WEL.

dam Image
dam Image

RECYCLAGE.

Uw MINI is nu in een betere wereld. Als u deze woorden hoort, dan weet u: dat is wat hij wou. Bij MINI schrijven we duurzaam met een grote D, en wel vanaf het allereerste begin: recycleerbare materialen, eenvoudig te demonteren koetswerk. Uiteindelijk wordt de auto haast gefileerd, want de beste stukjes worden hergebruikt. Alle schadelijke stoffen worden verwijderd. De grondstoffen worden gesorteerd en na het recycleren opnieuw verwerkt.

dam Image

KOETSWERKNa de ontmanteling worden de onderdelen van het MINI koetswerk gesorteerd en versnipperd voor diverse toepassingen, van energieproductie tot metaalwinning. En er is een goede kans dat ze ooit weer terugkomen in een nieuwe MINI.

 

Maar dat is nog lang niet alles. Hier een leuk voorbeeld van wat er eveneens uit een gerecycleerde MINI kan ontstaan.

dam Image

GLAS

Toekomstperspectief voor MINI glas: voor-, achter-, en zijruiten van afgedankte MINI's worden geleverd aan een glasrecyclagebedrijf voor vensterglas. En omdat gerecycleerd glas een belangrijke grondstof voor de glasindustrie is, bestaat de kans dat een afgedankte MINI voorruit ooit weer terugkeert in een MINI.

 

Ook de transformator heeft iets met glas. Soms kijkt hij zelfs te diep in het glaasje.

dam Image

KATALYSATOR

Records voor MINI, zelfs in de recyclage: de platinacoating in de katalysator wordt opnieuw gebruikt bij de productie van katalysatoren.

dam Image

ACCU

Eeuwig leven voor accu’s? Veel scheelt het niet, want het lood uit de MINI accu wordt gesmolten voor hergebruik in de loodindustrie. Dat betekent dat het ook wordt gebruikt voor de productie van nieuwe accu’s.

Maar dat is nog niet alles: afgedankte MINI accu’s kunnen u zelfs helpen om alles tot op de bodem uit te zoeken …

dam Image

LICHTMETALEN VELGEN

Dat blijft maar draaien: de lichtmetalen velgen van MINI worden omgesmolten tot secundair aluminium dat kan worden gebruikt voor het gieten van nieuwe lichtmetalen velgen. Of voor andere hebbedingetjes op basis van aluminium. Als het maar klikt ...

dam Image

MOTOROLIE

Vloeistoffen die nooit opdrogen: nadat alle smeermiddelen van de MINI zijn afgevloeid, wordt de olie gezuiverd en komt die misschien wel weer terug waar ze vandaan kwam – in de motor van uw MINI. Of in een andere soepel draaiende machine, zoals u hier kunt zien.