dam Image

ONZE VEILIGHEIDSHELDEN.

Onze crashtestdummy's verrichten heel wat werk om zeker te zijn dat MINI bestuurders in alle veiligheid plezier kunnen beleven aan hun MINI. De doorgedreven tests zorgen ervoor dat inzittenden en voetgangers even goed beschermd zijn dankzij de meest geavanceerde veiligheidsuitrusting op de markt. Met actieve en passieve veiligheidssystemen die naadloos samenwerken.Van het stijve chassis dat koppelreacties terugdringt tot het computergestuurde rijgedrag dat zich perfect aanpast aan de rijomstandigheden: je MINI heeft het allemaal. Zo kun je je concentreren op de rijsensaties.

dam Image

Rijhulpsystemen.

Wie beweert dat veilig rijgedrag saai moet zijn? Bij MINI zijn we van mening dat je nog meer geniet van elk nieuw avontuur in de wetenschap dat je veilig bent. De optionele Driving Assistant omvat functies zoals de bots- en personenwaarschuwing. De camera in de voorruit identificeert kritieke situaties, geeft je een tweefasige waarschuwing en bereidt het remsysteem voor om de reactietijd te verminderen. Het omvat ook nuttige functies zoals verkeersbordenherkenning, High Beam Assist. En bovendien vind je in een MINI nog tal van optionele veiligheidsvoorzieningen die samenwerken om je te beschermen en tegelijk de wereldbefaamde MINI kartwegligging te optimaliseren. Het Head-Up Display en de achteruitrijcamera doen het harde werk voor jou, zodat je maximaal kunt genieten.

dam Image

noodoproep.

Als je beschermengel het laat afweten, staat MINI je bij. Met het optionele Emergency Call-systeem verstuurt je MINI automatisch een noodoproep naar het BMW Group callcenter met je positie, reisrichting en het aantal geactiveerde airbags. Zo zijn de hulpdiensten sneller ter plaatse.

Stijf chassis.

De koetswerkstructuur van een MINI is stijf en toch plooibaar: essentieel om impacts te absorberen. Hij beschermt je op elk moment bij impacts vooraan, achteraan of opzij en bij een koprol.Met behulp van hoogwaardig staal met een minimaal gewicht en maximale stijfheid behoudt je MINI op elk moment een sportief rijgevoel. Door koppelreacties te verminderen maakt het de bijzonder strakke wegligging nog scherper.

cnt Background Image
dam Image
dam Image

Geavanceerde remsystemen.

De geavanceerde remtechnologie geeft je een totale controle over je MINI.

Antiblokkeerremsysteem

Het antiblokkeerremsysteem met vier sensoren van de jongste generatie brengt je snel tot stilstand, zelfs op gladde wegen.

 

Electronic Brakeforce Distribution (EBD)

Verdeelt de remkracht automatisch over de wielen op basis van de rijomstandigheden en de gewichtsverdeling van je MINI op dat moment.

 

Cornering Brake Control (CBC)

De bocht een beetje te snel aangesneden? CBC verhoogt de stabiliteit in snel genomen bochten.

 

Remhulpsysteem

Helpt je om sneller te stoppen in noodsituaties, door het proces te versnellen en de remafstand te minimaliseren.

psig Top Image

Drie controleniveaus.

Er werden drie verschillende rijmodi uitgewerkt om je veiligheid op elk moment te verzekeren en je tegelijk zo veel (of zo weinig) controle te geven als je zelf wilt.

Veilig tot in de kern.

Van hoogtechnologische koplampen en airbags tot banden die zelfs in lekke toestand blijven rijden: je MINI is klaar om je in alle situaties te beschermen. Bekijk een overzicht van de andere veiligheidsvoorzieningen.

dam Image
Honger naar meer?

Ontdek meer over de veiligheidsuitrusting van MINI, inclusief specifieke voorzieningen voor afzonderlijke modellen.