MINI

JCW Clubman Safety Car.
Leader of the pack.

MINI onthult de nieuwe MINI Safety Car van Circuit Zolder.

MINI JCW CIRCUIT ZOLDER

In 2022 blaast John Cooper Works 20 kaarsjes uit. Om de geschiedenis van ons sportiefste gamma te vieren, presenteert MINI Belux de nieuwe MINI Safety Car van Circuit Zolder: een 306 pk sterke MINI John Cooper Works Clubman in een opvallend sportief design, ontworpen door designer Nathan Haetty. Onder zijn motorkap schuilt een krachtige 2-liter motor, gekoppeld aan een 8-trapsautomaat. Dankzij de MINI ALL4 vierwielaandrijving wordt het vermogen over de 4 wielen verdeeld, waardoor de wagen in alle omstandigheden onder controle blijft.

Wrapped by Nathan Haetty.

Bij een bijzondere MINI hoort een al even bijzonder design. Dat vertrouwden we toe aan Nathan Haetty, een designer die bekend staat voor zijn opvallend kleurrijke en dynamische realisaties. De MINI Safety Car is voorzien van een sportieve wrapping met een knipoog naar de rijke geschiedenis en de kracht van het submerk John Cooper Works. De kleuren zwart, rood en wit grijpen terug naar de kleuren uit het logo van JCW. Nathan Haetty puurt zijn inspiratie uit de wereld van de street art, pop-art en de mode, een visie die garant staat voor unieke en baanbrekende ontwerpen.

MINI JCW CIRCUIT ZOLDER
Wrapping

MINI en het circuit van Zolder. Partners in crime.

Circuit zolder

Brullende motoren, de geur van verschroeid rubber, pure race emotie… Het zal je niet verbazen dat MINI en het circuit van Zolder voor elkaar zijn gemaakt. Wist je trouwens dat de beruchte Bolderbergbocht vandaag door het leven gaat als de MINI bocht? Maar er is méér. Want ook dit jaar weer organiseert MINI Belux, samen met Petrolhead, de MINI John Cooper Works Track Experience op het circuit van Zolder. Een unieke kans om onze MINI JCW Clubman Safety Car in detail te komen bewonderen. Of waarom niet, om onder begeleiding van onze MINI rij-instructeurs kennis te maken met de sportiefste en snelste MINI’s. Zien we jou ook op het circuit?

20 jaar John Cooper Works. De erfenis van John Cooper.

Focus zolder

MINI John Cooper Works modellen stammen in directe lijn af van racekampioenen, ontsproten uit het brein van de legendarische Formule 1 autobouwer, John Cooper. Hij herkende het racepotentieel van de originele MINI meteen en bouwde een serie met grotere remmen en een verhoogd motorvermogen: de MINI Cooper. Intussen maakte Cooper ook furore met de Cooper-tuningkits waarmee MINI-eigenaars het vermogen van hun Cooper S konden opdrijven tot 200 pk. Wegens het grote succes werdt ten slotte het merk John Cooper Works gecreëerd, een naam die we voor het eerste zien opduiken bij de lancering van de “nieuwe” MINI in 2001. Met dit merk zet Charlie Cooper, kleinzoon van de racelegende, de samenwerking met MINI verder. Sinds 2008 belichamen de John Cooper Works modellen de essentie van de MINI autosportspirit.