Loader

Your browser is not up to date and may not be compatible with our website.

Please switch to a different browser e.g. Google Chrome or Mozilla Firefox.

Close

Je eigen, unieke, MINI, Klaar om af te spelen.

Jouw MINI - exterieur Jouw MINI - interieur

Vraag een offerte aan

Boek een proefrit

Oeps, dat is er eentje teveel!

De originele rebel. Herboren.

Kartwegligging, iconisch design en tot de nok gevuld met de technologie van morgen. De nieuwe MINI werd heruitgevonden om je hoofd opnieuw op hol te brengen.

MINI 3 Door Hatch, Twin Power turbo engine

Turbokracht.

Alles draait om de rijervaring. De nieuwe MINI heeft een gloednieuwe TwinPower Turbo motor in het vooronder, die sneller en tegelijk zuiniger is. Dubbele pret met andere woorden. We hebben bovendien de kartwegligging verbeterd door de sporen te verbreden, de ophanging stugger te maken en het zwaartepunt laag te houden. Rijg de bochten aan elkaar en jaag hem over de rechte stukken. Hij werd ervoor gemaakt.

MINI 3 Door Hatch,  MINI Driving modes

Cool of meeslepend?

Kleur je rit. De rijmodi van MINI passen de prestaties aan je humeur aan. Draai de ring rond de versnellingspook om het rijgedrag en de responsiviteit te wijzigen. Een ontspannen zondagnamiddag? Kies dan GREEN voor een zachtere ervaring, geoptimaliseerd voor een laag verbruik. Zin in wat actie? Selecteer SPORT met een ultraresponsieve stuurinrichting, forse acceleraties en een stuggere ophanging.

MINI 3 Door Hatch  head-up display

Blijf aandachtig.

Houd je blik steeds op de weg gericht met het MINI Head-Up Display. Een transparant paneel rijst op voor de voorruit en projecteert rijgegevens net onder je gezichtsveld. Nooit eerder waren gegevens zoals je snelheid of navigatieaanwijzingen zo vlot afleesbaar.

Veiligheid in elk detail.

De nieuwe MINI beschikt over een hele waaier aan nieuwe veiligheidsvoorzieningen. Intelligente sensoren elimineren het giswerk uit moeilijke situaties terwijl de uitgebreide uitrusting je beschermt bij aanrijdingen. Zo is hij veiliger dan ooit, zonder te raken aan het befaamde rijplezier.

MINI 3 Door Hatch, MINI Advanced braking technology.

Geavanceerde remsystemen.

De geavanceerde remtechnologie geeft je een maximale controle. De jongste generatie van het antiblokkeerremsysteem brengt je snel tot stilstand op gladde wegen terwijl de elektronische remkrachtverdeling (EBD) de remkracht over de wielen verdeelt op basis van de rijomstandigheden. Cornering Brake Control (CBC) verbetert de stabiliteit in snel genomen bochten terwijl Brake Assist het remproces versnelt en zo de remafstand inkort.

MINI 3 Door Hatch, Runflat tyres.

Runflat-banden.

Met de optionele runflat-banden van MINI resulteert een lekke band nooit in een klapband. Dankzij de runflat-technologie kun je blijven rijden bij snelheden tot 80 km/u. De versterkte zijwanden zijn gemaakt van warmtebestendig rubber terwijl de bijzondere velggeometrie voorkomt dat de band door een gebrek aan spanning van de velg glijdt, en dat zelfs in bochten. Zo kun je voortrijden naar een plaats waar je de band veilig kunt vervangen.

MINI 3 Door Hatch Split second airbags.

Supersnelle airbags.

Wanneer het noodlot toeslaat, trekt de MINI onmiddellijk een verdedigingsmuur rond je op. Bij ongevallen worden de zes airbags voorin en achterin onmiddellijk ontplooid, samen met de zijdelingse gordijnairbags. De gordelspanners houden je veilig op je plaats zodat jij en je passagiers niet in aanraking komen met het dashboard en de voorzetels.

Design in detail.

Bekijk de nieuwe MINI van dichtbij. Kijken mag. Aanraken ook...

MINI 3-door hatch body view.

Klassiek design. Een fris gezicht.

Het radiatorrooster van de MINI oogt nu nog indrukwekkender, met zijn zeshoekige design en nieuwe, naadloze chroomframe. De grote cirkelvormige koplampen staan iets verder van elkaar, wat het klassieke gezicht een opvallende toets geeft, en zijn afgewerkt met glanzende chroomranden.

MINI 3 Door Hatch Start button

Startknop.

De grote startknop die zacht wordt verlicht door rode leds, sleept je mee in een nieuw avontuur. Voel hoe je MINI tot leven komt met een kleine aanraking: de motor ronkt en je bent klaar om te vertrekken.

MINI headlights LED lights

Lichtjaren voorsprong.

Verleden en toekomst hand in hand. Om hem nog meer uitstraling te geven, hebben we de traditionele cirkelvormige MINI koplampen aangevuld met een optionele halve cirkel van led-dagrijlichten. Die combinatie kan bovendien worden opgewaardeerd naar 'full led'-lichten.

MINI Body hugging seats.

Omhullende zetels.

Voel de controle, waar je ook zit. De sportzetels voorin zijn standaard en verzekeren het comfort dankzij hun omhullende vorm. Maak je keuze uit een waaier aan bekledingen, met onder meer stof/kunstleder Black Pearl, stof/leder Diamond, leder Cross Punch en leder Lounge.

MINI Mirror caps and colours

Contrasterende kleuren.

Details maken het verschil: laat je dak en buitenspiegelbehuizingen uitvoeren in Aspen White, Jet Black of koetswerkkleur. Je wilt nog meer variatie? Maak dan je keuze uit een waaier van funky opties.

MINI Hatch Customisable interior.

Personaliseerbaar interieur.

Perfectionistische stijl. Het interieur van je MINI laat zich op meer manieren personaliseren dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Til de fijnere details van je interieuroppervlakken, de deuren, het instrumentenbord en de structuurelementen naar een nog hoger niveau met bijkomende opties zoals de Colour Line en Chrome Line.

Rear view of the MINI 3-door hatch.

Mooie achterkant.

Achteraan gezien oogt de nieuwe MINI dynamisch en gepolijst. De achterlichten werden groter en kregen een fijne chroomrand, en onderaan zitten niet een maar twee uitlaatpijpen. Bestuurders die jou proberen bij te houden, kunnen dus alleszins genieten van een schitterend uitzicht.

MINI Iconic Seven.

Opvallend elegant.

Een waar stijlicoon.

Geremixt voor het leven in de stad. De op zich al exclusieve MINI Seven Edition verenigt de meest kenmerkende elementen in één MINI en breidt die zelfs nog uit met het Iconic Seven Pack.

Kleur als geen ander.

Dak en spiegelkappen in Melting Silver plus de met Malt Brown afgebiesde zilveren stroken overlangs contrasteren opvallend met de basiskleur. Nu ja, basis… met Lapisluxury Blue, geënt op het unieke ultramarijn in de lapislazuli halfedelsteen, wordt de kans dat je een lookalike tegenkomt wel héél klein.

Instappen en wegdromen.

Stap in en laat je bedwelmen door de unieke, sportief-elegante sfeer van de MINI Seven. Veel van zijn exclusieve extra uitrusting komt voor uit het MINI Yours designprogramma en steunt op ambachtelijke kunst volgens Britse tradities.

Alle systemen actief.

Het MINI Centre Instrument geeft je toegang tot een wereld van hoogtechnologische voorzieningen en online diensten. De befaamde snelheidsmeter die vroeger op het Centre Instrument stond, werd verplaatst naar het dashboard achter het stuur, maar niet getreurd: de iconische cirkelvormige interface is nu een schitterend hogeresolutiescherm in kleur. Het kristalheldere scherm bedient elk aspect van het entertainment- en navigatiesysteem, maar ook van de geavanceerde MINI Connected-technologie. Denk aan muziek, streams van sociale netwerken, satellietnavigatie, rij-informatie en auto-apps. Rond de rand van het scherm loopt een led-ring die in verschillende kleuren knippert om diverse boodschappen over te brengen. Dit is het kloppende hart van de MINI.

MINI Connected

MINI Connected.

Baanbrekende technologieën en MINI geest hand in hand: dit is de ideale sidekick voor al je rijavonturen. Het optionele MINI Connected-pakket biedt je sociale feeds, online muziek, rij-informatie, auto-apps en nog veel meer.

MINI Emergency Call system.

SOS.

Als je beschermengel het laat afweten, staat MINI je bij. Met het optionele Emergency Call-systeem verstuurt je MINI automatisch een noodoproep naar het BMW Group callcenter met je positie, reisrichting en het aantal geactiveerde airbags. Zo zijn de hulpdiensten sneller ter plaatse.

MINI rearview camera

Ogen rondom.

De parkeercamera geeft je een perfect zicht naar achteren en beschikt zelfs over handige geleidingslijnen op de beelden om je te helpen bij het parkeren. Park Assist helpt je om een plaats te vinden en leidt je MINI in kleine plaatsjes zonder dat je het stuur hoeft aan te raken. Kijk, zonder handen.

MINI Centre Instrument

Volg de gloed.

De led-ring rond het MINI Centre Instrument verandert van kleur naargelang bepaalde aspecten veranderen. Denk aan het muziekvolume, het opjagen van het motortoerental, telefoongesprekken en commando's van het navigatiesysteem.

MINI centre instrument. MINI XL Journey mate.

Nooit verdwalen.

Het baanbrekende MINI navigatiesysteem, dat werd ondergebracht in het MINI Centre Instrument, houdt je steeds op de juiste weg. Voor routegeleiding van thuis tot op je bestemming kun je upgraden naar MINI Connected XL Journey Mate. Het gaat om een routeplanner, reisgids en kalender in een en informeert je zelfs over het verkeer, het weer en beschikbare parkeerplaatsen.

John Cooper Works

Laat je gaan.

Meer vermogen. Nog meer exclusieve details. En meer rijplezier. De John Cooper Works modellen stammen rechtstreeks af van de legendarische rallywagens van John Cooper en tonen zich nog steeds even indrukwekkend als de circuitkampioenen van weleer. Als je de sensaties en exclusiviteit van jouw MINI naar een hoger niveau wilt tillen, ben je hier aan het juiste adres.

MINI 3-DEURS

MEET THE MINI FAMILY.

MINI 3-DEURS
Vermogen
Emissie
g/km CO2 disclaimer
Brandstof
l/100 km disclaimer
Acceleratie
s 0-62 mph (0-100 km) disclaimer
One First Vanaf € 16.790
75
5.2, 5.2,
One Vanaf € 17.900
102
4.7, 4.7,
Cooper Vanaf € 20.800
136
4.5, 4.5,
One D Vanaf € 19.600
95
3.4, 3.4,
Cooper D Vanaf € 22.650
116
3.5, 3.5,
Cooper S Vanaf € 26.090
192
5.7, 5.7,
Cooper SD Vanaf € 27.690
170
4.0, 4.0,
John Cooper Works Vanaf € 32.260
231
6.3, 6.3,