MINI

DE MINI CLUBMAN JOHN COOPER WORKS IS DE NIEUWE SAFETY CAR VAN CIRCUIT ZOLDER.

Vanaf maart 2021 zal de MINI John Cooper Works Clubman ALL4 te zien zijn als officiële Safety Car op het 4 km lange Circuit Zolder. MINI Belux breidt hiermee de bestaande samenwerking verder uit.

DE MINI COUNTRYMAN JOHN COOPER WORKS.

Onder het opvallende design van de nieuwe Safety Car bevindt zich de krachtigste MINI Clubman in John Cooper Works uitvoering. 306PK uit een 2L motor, gekoppeld aan een 8-trapsautomaat. Het vermogen wordt verdeeld over de 4 wielen. Dankzij de MINI ALL4 vierwielaandrijving kan de wagen onder alle omstandigheden onder controle worden gehouden door de safety car bestuurder.

De wagen is technisch 100% standaard gebleven, maar de 5 zitplaatsen werden wel gewisseld voor 2 Recaro kuipstoelen. De MINI Clubman is daardoor nog handiger in gebruik dankzij een vergrote binnenruimte.

DE MINI CLUBMAN JCW ZOLDER SAFETY CAR

WAT VINDT HET CIRCUIT ZOLDER TEAM VAN HET RESULTAAT?

Ik mocht onze nieuwe MINI Safety Car afgelopen week ophalen in het hoofdkantoor van MINI Belux in Bornem en was aangenaam verrast door het resultaat”
De MINI Clubman is met zijn wendbaarheid en zijn royale binnenruimte dé perfecte Safety Car. Afgelopen zomer mocht ik al kennismaken met het krachtige go-kart gevoel van MINI John Cooper Works tijdens één van de MINI Track Days. We zijn blij dat we nu ook op MINI kunnen rekenen om in te staan voor de veiligheid op ons circuit.
Harry Steegman, General Manager Circuit Zolder

MINI & CIRCUIT ZOLDER: OP EN NAAST HET CIRCUIT.

MINI zal niet alleen op het circuit te zien zijn, maar ook ernaast. Zo zal de brug aan de gedurfde Sacramentsheuvel voorzien worden van gepaste MINI branding. Maar ook de Bolderbergbocht gaat vanaf nu door het leven als de MINI bocht, dankzij passende MINI visuals.

MINI

JOHN COOPER WORKS TRACK EXPERIENCE.

ERVAAR ZELF DE KRACHT VAN MINI JOHN COOPER WORKS.

MINI

Het circuit van Zolder is geen onbekend terrein voor MINI. Sinds 2019 organiseert MINI Belux in samenwerking met Petrolhead de MINI John Cooper Works Track Experience op het circuit van Zolder. Hierbij kunnen prospecten, klanten en fans onder professionele begeleiding van onze MINI rij-instructeurs kennis maken met de sportiefste en snelste MINI’s.

Er zijn verschillende sessies gepland in 2021. Benieuwd?

Terug naar het nieuwsoverzicht