Mini Electric Mini Electric

ELEKTRISCH RIJDEN? 11 REDENEN OM NIET LANGER TE TWIJFELEN.

Het staat nu wel vast: de toekomst is elektrisch. Oké, met 1% van het Belgische wagenpark zijn elektrische auto’s nog de new kids on the block. Maar nu de technologie rijp is, gaat het snel. Er is geen enkele reden meer om je de voordelen ervan te ontzeggen. Daarom: een lijstje met sterke argumenten en interessante weetjes over rijden met de MINI Electric.

 1. Wist je dat je thuis makkelijk kan opladen via het stopcontact? Bij je MINI Electric wordt standaard een aangepaste laadkabel geleverd met een laadvermogen van 2,3 kW.

 2. Wil je sneller laden? Dan kan je een Wallbox installeren waarmee je het laadvermogen verhoogt naar 3,7 kW of zelfs 11 kW.

 3. En onderweg? Intussen zijn er meer dan 4000 openbare laadstations beschikbaar. Efficiënt, klantvriendelijk en vooral: er komen er continu nieuwe bij. Zo kan je op veel plaatsen al opladen terwijl je shopt.

 4. En het wordt alleen maar beter. Wil je supersnel laden onderweg, dan kan je binnenkort even stoppen bij een laadstation van het Europese Ionity-netwerk. In de tijd dat je ‘n koffietje drinkt, is je batterij weer voor 80% vol. Je vindt er al 3 in België!

 5. Je MINI Electric is hypergeconnecteerd. Je kan het laadproces controleren via je smartphone, bijvoorbeeld. Zo kan je kiezen voor opladen tegen daltarief of op momenten die de netbeheerder aangeeft als ‘beter voor het elektriciteitsnet’. Handig!

 6. Overal verstrengen overheden de CO2-normen. Elektrische auto’s als de MINI Electric zijn niet alleen lokaal erg welkom, ze spelen een vitale rol bij het behalen van de globale lage-emissie-objectieven.

 7. Elektrische wagens bewegen geruisloos door het verkeer. Een absolute zaligheid. Je MINI Electric wordt de ideale plek om te genieten van je favoriete muziek!

 8. Elektrisch rijden scheelt ook een pak in de onderhoudskosten. Logisch, want hoe minder bewegende delen, hoe minder slijtage. En hoe minder er mis kan lopen.

 9. Ook in 2020 is je elektrische wagen nog 100% fiscaal aftrekbaar. Een voordeel dat kan tellen!

 10. MINI zou MINI niet zijn zonder dat unieke go-kartgevoel. En daarin moet hij niet onderdoen voor andere MINI’s. Zelfde charisma, zelfde temperament, alleen klopt z’n hart een beetje anders.

 11. Wist je dat MINI in 2009 als een van de eerste automerken aan de slag ging met het testen van elektrische wagens? 10 jaar na de MINI E blijven we even gedreven om continu te innoveren.