Looks like the MINI you've been you-ifying hasn't been saved. If you'd like to come back and keep tinkering, save it and give it a sweet name so you can pick up where you left off

 

Test title Test title emphasis

Jouw MINI - exterieur Jouw MINI - interieur

HOE
VOLLEDIG ELEKTRISCH PAST BIJ JE RIJSTIJL.

De toekomst is glorieus en opwindend. Maar als je nog steeds niet overtuigd bent, vind je hier een paar fascinerende manieren waarop deze zich zal integreren in je routine en de manier waarop je rijdt. Omarm de elektrische toekomst.

The all-electric MINI The all-electric MINI

232 km

Actieradius (WLTP)

2.5 hrs

80% SOC (11 kW, AC)

32,6 kWh

Accucapaciteit (nominaal, 28,9 kWh )

35 min

80% SOC (50 kW, DC**)

50 kW

Gemaakt voor snelladen met CCS

3.7 kW

Standaard kabel inbegrepen

The all-electric MINI The all-electric MINI

BEGIN ELKE DAG VOLLEDIG OPGELADEN.

The all-electric MINI The all-electric MINI

1

nacht kosten.

1

week rijden.

The all-electric MINI The all-electric MINI

EEN NIEUW LEVENSRITME.

Op het moment dat je gaat rijden in je volledig elektrische MINI zul je niet alleen genieten van het rijplezier, de soepele, sterke acceleratie en de stille krachtsontplooiing. De volledig elektrische MINI opent een geheel nieuwe routine en levensstijl voor jou. Immers, je kunt de 'brandstof' die je nodig hebt 'tanken' wanneer je maar wilt - gewoon thuis.

Elektrische MINI – laden – huisstopcontact

THUIS AANSLUITEN.

Je hebt helemaal geen complexe installatie nodig om thuis te laden. Het enige dat je hoeft te doen is de stekker aan te sluiten op een normaal geaard 230 V-stopcontact - en te ontspannen.

Uit onze onderzoeken blijkt dat de gemiddelde forens minder dan 20% lading van de MINI Cooper SE-accu per dag gebruikt. Zelfs als je een gewoon huisstopcontact gebruikt, wordt deze 20% in ongeveer 3 uur bijgeladen.

HET GEBEURT GEWOON TERWIJL JE SLAAPT.

Eindelijk is het zoals het zou moeten. Word 's morgens volledig uitgerust wakker met een 'volle tank' en begin de dag vol energie.

Net als een mobiele telefoon kun je je volledig elektrische MINI 's nachts aansluiten op het huisstopcontact en deze volledig opladen (in ongeveer 15 uur).

Mocht je toevallig een stalling in een parkeergarage hebben, dan kun je de verhuurder of eigenaar vragen of het mogelijk is om een eenvoudige geaarde aansluiting bij je parkeerplaats te installeren.

Elektrische MINI – thuis laden – kabel en stekker

GOED OM TE WETEN.

Een interessant feit is dat, aangezien huishoudelijke elektriciteit per kilowattuur wordt berekend, het voor jou financieel geen verschil maakt of je je MINI sneller of langzamer oplaadt.

Elektrische MINI – MINI Wallbox – thuis laden

MUUR VAN ENERGIE.

Je kunt je laadkabel altijd thuis of op vakantie gebruiken, maar je kunt je kabel ook op je parkeerplaats aan de muur bevestigen en als alternatief voor de wallbox gebruiken. In dit geval is een speciale 3-fase 11 kW installatie vereist, zodat je kunt profiteren van een maximaal 3 keer snellere laadtijd. Daarmee kan je volledig elektrische MINI binnen ongeveer 3,5 uur volledig worden opgeladen.

Om een 3-fase 11 kW stroombron te installeren heb je de deskundige hulp van een erkende elektromonteur nodig. Als je geïnteresseerd bent in het installeren van een MINI Wallbox, helpen we je graag bij het vinden van een dergelijke specialist in je regio.

Newmotion home advance laadstation.

NewMotion's slimme, veilige en bekroonde oplaadstations brengen de ultieme oplaadervaring voor de deur. De oplaadstations kunnen aan de muur of aan een paal worden bevestigd en zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, zodat ze altijd perfect passen op uw oprit of in uw garage.

Uw voordelen in één oogopslag:

 • Snel: u kunt uw volledig elektrische MINI tot 60 % sneller opladen met een oplaadstation in vergelijking met een normaal 230 V stopcontact.
 • Tijdbesparend: als u kiest voor een oplaadstation voor thuis, bespaart u zich al die ritten naar openbare oplaadstations. Ondertussen kun je je all-electric MINI opladen en jezelf eenvoudigweg comfortabel thuis maken.
 • Veilig: net zoals een standaard 230 V stopcontact thuis veilig is, is een oplaadstation beveiligd tegen oververhitting en is het ook speciaal ontworpen voor de hoeveelheid elektriciteit die nodig is om een e-auto op te laden.
 • Duurzaam: thuis opladen met uw oplaadstation is niet alleen sneller en veiliger, maar kan ook milieuvriendelijker zijn als u kiest voor een elektriciteitstarief met elektriciteit uit hernieuwbare bronnen.
 • Onafhankelijk: met een eigen oplaadstation bent u niet langer afhankelijk van de beschikbaarheid van openbare oplaadstations in uw omgeving.

Nu verkrijgbaar bij uw MINI concessiehouder/handelaar tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden.

PARKEER 'M. LAAD 'M.

The all-electric MINI The all-electric MINI

Tot 20 x sneller 

(met een 50 kW DC-lader).

geen tijd

verspild.

The all-electric MINI The all-electric MINI

LADEN WEG VAN HUIS.

Hoe graag we ook in onze MINI rijden, we moeten hem steeds van tijd tot tijd parkeren - meestal een groot deel van de dag.

Elektrische MINI - onderweg laden - op het werk

Maak dubbel gebruik van je parkeertijd.

Met je volledig elektrische MINI kun je deze tijd goed benutten door te profiteren van het steeds groter wordende aantal laadstations op openbare parkeerplaatsen.

Steeds meer supermarkten, winkelcentra en meubelzaken bieden gratis gebruik aan van hun AC en DC laadstations of drievoudige laders op hun parkeergelegenheden. Een groeiend aantal hotels wil graag een milieubewuster imago creëren en doet daarom meer moeite om gasten met elektrische voertuigen te ontvangen. En sommige parkeergarages met meer verdiepingen bieden ook gratis elektrische parkeerplaatsen aan.

Flexibel en schoon.

Je kunt je volledig elektrische MINI met je laadkabel voor openbare laders (mode 3) opladen bij openbare 11 kW laadstations.

Verschillende openbare laadstations kunnen zowel wisselstroom (AC) via een Type 2 stekker als gelijkstroom (DC) via een CCS-stekker met maximaal 50 kW elektrisch vermogen leveren.

Wist je dat de openbare laadinfrastructuur in Duitsland gebruikmaakt van 100% groene of hernieuwbare energie?

Elektrische MINI – onderweg laden – CCS
Elektrische MINI – laden op het werk – geaarde aansluiting

VERMOGEN = ARBEID/TIJD.

Als je op je werk een parkeerplaats hebt, kan je werkgever overwegen om laadfaciliteiten beschikbaar te stellen voor jou en je collega's. Hierbij zijn dezelfde voorwaarden van toepassing als bij thuis laden. Als je gedurende langere tijd parkeert, is een hoogspanningsaansluiting niet nodig. Een standaard geaard stopcontact is alles wat je nodig hebt, zodat je je rit naar huis kunt beginnen met een volledig opgeladen accu.

Het hoge laadvermogen dat wordt geleverd door het Combined Charging System (CCS) gaat een rol spelen bij het laden voor langere afstanden.

'S WERELDS GROOTSTE NETWERK IN EIGEN HAND.

The all-electric MINI The all-electric MINI

1 kaart

en je bent klaar.

12.000+

laders die snel in aantal toenemen.

The all-electric MINI The all-electric MINI

ALLEN VOOR EEN. EEN VOOR ALLEN.

MINI ELECTRIC werkt samen met MINI Charging om je toegang te geven tot 's werelds grootste netwerk van compatibele snelladers. Alles wat je nodig hebt is één RFID-laadkaart.

Elektrische MINI – ChargeNow – MINI Connected

LADEN WANNEER JE MAAR WILT.

Met MINI Charging heb je toegang tot meer dan 100.000 oplaadpunten in heel Europa. Alleen al in Duitsland zijn er bijna 20.000.

Je kunt de laadprocedure eenvoudig starten met je smartphone of RFID-kaart. Facturering gaat per minuut en je ontvangt maandelijks een gedetailleerd overzicht van de individuele laadprocedures en de bijbehorende kosten.

Meer informatie over MINI Charging en een interactieve kaart van alle laadstations vind je door op de onderstaande link te klikken.

WAAR JE OOK NAARTOE GAAT.

The all-electric MINI The all-electric MINI

100%

overzicht.

laadmogelijkheden.

The all-electric MINI The all-electric MINI

ELEKTRICITEIT IS OVERAL.

Of je nu een weekend eropuit gaat of vrienden bezoekt in een andere stad, je volledig elektrische MINI is op alles voorbereid.

Elektrische MINI – laden – compatibiliteit

COMPATIBILITEIT = TOTALE FLEXIBILITEIT.

Dankzij de Type 2 en CCS compatibele stekkers heb je totale flexibiliteit en kun je bij elk laadstation terecht.

De combinatie van een praktijkconforme laadcapaciteit met de stabiele laadprestaties van je MINI zorgt ervoor dat je op vele manieren je bestemming kunt bereiken - en altijd verschillende laadmogelijkheden binnen handbereik hebt.

ALTIJD IN JE VIZIER.

Je volledig elektrische MINI kan je onderweg op elk gewenst moment helpen met je reisschema en live routeplanning dankzij de integratie van MINI Charging.

Elektrische MINI – ChargeNow – routeplanning
Elektrische MINI – ideale routes – e-mobiliteitsgemeenschap

ELKE REIS EEN ONTDEKKING.

Als je graag een gedetailleerder reisschema wilt, zijn er door de voortdurend groeiende e-mobiliteitsgemeenschap tal van extra tools beschikbaar gesteld om je te helpen met je berekeningen - zoals de ideale kruissnelheid of de snelste route.

BESPAREN OP VELE MANIEREN.

The all-electric MINI The all-electric MINI

Geen onderhoud

8 jaar garantie op de aandrijflijn.

Geen lokale 

CO2-uitstoot.

The all-electric MINI The all-electric MINI

DE AARDE HELPEN REDDEN KAN JE GELD BESPAREN.

Elektrische mobiliteit kan het milieu ten goede komen en een positieve invloed hebben op je portemonnee - mits op de juiste manier gedaan.

Elektrische MINI – aandrijflijn – besparingen

GERINGE SLIJTAGE.

De volledig elektrische MINI-aandrijving heeft veel minder bewegende onderdelen dan een verbrandingsmotor. Dat betekent dat er dus minder onderdelen zijn die na verloop van tijd moeten worden gerepareerd of vervangen.

REGENERATIEF REMMEN.

Je volledig elektrische MINI zet remenergie om in elektriciteit door gebruik van zijn motor als generator en levert telkens wanneer je afremt wat energie terug aan de accu.

Dit zogenaamde regeneratieve remmen spaart ook de schijfremmen en voorkomt de vorming van fijnstofdeeltjes, veroorzaakt door de slijtage van de remschijven.

Elektrische MINI – remmen – regeneratief remmen

GOED VOOR JE REKENING. GEWELDIG VOOR HET MILIEU.

In de voorbeeldberekeningen kun je zien hoeveel CO2, brandstof en onderhoudskosten je kunt besparen in vergelijking met een benzinemotor bij een jaarkilometrage van 15.000 km.

Voorwaarden:

 1. Bij actuele benzine- en kWh-prijzen
 2. Elektrische auto's hebben belastingvoordelen
 3. Volledig elektrische MINI onderweg of thuis opgeladen met 100% duurzame energie - uitstoot benzine ongeveer 2,32 kg CO2 per liter
The all-electric MINI The all-electric MINI

BENZINEMOTOREN:

780 liter/jaar

16 volle tanks

circa 1.200 €1

+ circa 260 € bijkomende kosten

1.460 € /jaar 

1.800 kg3 CO2

VOLLEDIG ELEKTRISCHE MINI:

2.150 kWh/jaar

58 laadcycli

circa 560 €1

+ circa 120 €2 bijkomende kosten 

680 € /jaar

0 kg3 CO2 

The all-electric MINI The all-electric MINI
Elektrische MINI – duurzaamheid – besparingen

HET OMSLAGPUNT.

De eerste Mini die werd gebouwd in 1959 was al zuinig. Ons aanbod elektrische mobiliteit profiteert vandaag de dag van dezelfde algemene principes. Met behulp van accugevoede aandrijftechnologie zetten de volledig elektrische MINI Cooper SE en MINI Countryman Plug-in Hybrid de weg uit naar een duurzamere toekomst. Als de MINI Cooper SE wordt opgeladen met een EU-elektriciteitsmix, wordt het break-evenpunt bereikt, oftewel wordt hij groener, na ongeveer 30.000 km in vergelijking met een benzine-aangedreven MINI Cooper S.

Als hij wordt opgeladen met een hernieuwbare energiemix, wordt de MINI Cooper SE na ongeveer 19.000 km schoner of groener dan een vergelijkbare benzineauto. Over zijn volledige levenscyclus laat de MINI Cooper SE respectievelijk een 40% (EU-mix) en 70% (hernieuwbare mix) lager aardopwarmingsvermogen zien.*

En daar stoppen we niet. Alle fabrieken van de BMW Group in Europa worden sinds 2017 gevoed met 100% groene stroom. We breiden ook voortdurend het aandeel CO2-efficiënte transportvoorzieningen uit en meer dan de helft van onze auto's verlaat de fabriek met de trein. In december 2019 sloot de BMW Group zich aan bij de "Getting to Zero Coalition" met als doel de ecologische voetafdruk van de internationale scheepvaart kleiner te maken.

*Levenscyclusanalyse in november 2019.

MINI Electrify Programma

ELEKTRISEER YOUR DRIVE MET MINI-FINANCIËLE DIENSTEN.

ELEKTRISEER JE DRIVE MET MINI-FINANCIAL SERVICES. Spannend om te rijden, klimaatvriendelijk en betaalbaar. MINI maakt elektrisch rijden nu toegankelijk en aantrekkelijker dan ooit.


PAS WAARDEN AAN.


Pas gewoon de invoerwaarden hieronder aan om de meest actuele vergelijking te krijgen.

MINI Electric
Vergelijkbare benzine-aangedreven auto
Potentiële besparingen op jaarbasis

Wijzigingen in de waarden hebben invloed op de berekeningen en de bespaarde bedragen. De standaardwaarden worden bepaald op basis van de gemiddelde prijzen die in de afgelopen 12 maanden zijn geregistreerd. Alle informatie hier is onder voorbehoud van wijziging.

LAADTIJDCALCULATOR.

Kies het aantal km dat je per dag rijdt door de knop te bewegen
km
0 km 200 km
wekelijkse volledige oplaadbeurt noodzakelijk
x
% van volle batterij nodig voor dagelijks traject
%
wat je bespaart ten opzichte van een vergelijkbaar benzinevoertuig

'S NACHTS THUIS LADEN

H LOOPTIJD
 
KOST
 
H LOOPTIJD
 
KOST
 

Publiek laden

H LOOPTIJD
 
KOST
 
H LOOPTIJD
 
KOST
 

De actieradius met een enkele lading wordt berekend op basis van een klantgerichte testcyclus. De daadwerkelijke actieradius is afhankelijk van verschillende factoren, met name: geselecteerde wiel- en bandenmaten, persoonlijk rijgedrag, geselecteerde route, weersomstandigheden, gebruik van verwarmings-/koelingssystemen en temperatuurconditionering. Afhankelijk van externe factoren, zoals de netspanning of de buitentemperatuur, kunnen de werkelijke laadtijden afwijken van de laadtijden die in deze tool worden weergegeven. De laadtijden zijn gemeten op basis van een buitentemperatuur van 25 °C. 

HOE VER KAN JE GAAN ?

HOE VER KUN JE GAAN? We hebben een slimme calculator gemaakt om je te helpen zien hoe ver je op een enkele chage rijdt.

 

FAQ's.

THUIS LADEN.

HOE INSTALLEER IK DE WALLBOX?

Voor een vakkundige installatie van je MINI Wallbox Essential adviseren wij onze installatieservice. Bestel deze eenvoudig samen met de MINI Wallbox Essential bij je MINI-dealer. Advies, installatie en inbedrijfstelling van je privélaadstation wordt verzorgd door onze officiële installatiepartner.

Je voordelen in één oogopslag:

 • Inspectie van elektrische aansluitvereisten bij je woning.
 • Aanbeveling van geschikte installatielocaties op basis van je persoonlijke parkeersituatie.
 • Installatie, aansluiting en inbedrijfstelling op de door jou gekozen installatielocatie (inclusief aanleggen van max. 2 m opbouwbekabeling).
 • Instructie over het laadproces.
 • 24 maanden garantie.

AAN WELKE VOORWAARDEN MOET MIJN GARAGE VOLDOEN?

Wij adviseren een 3 fase-aansluiting met een beveiliging van min. 16 A – daarmee kan de auto met 11 kW worden geladen. Een 3 fase-verbinding van 32 A is absoluut toekomstbestendig. Alle PHEV-auto's kunnen op de MINI Wallbox Essential 1-fasig met max. 3,7 kW worden geladen.

WELKE VOORDELEN HEEFT DE MINI WALLBOX ESSENTIAL?

Kortere laadtijd: max. 7,4 kW (1 fase) resp. 11 kW (3 fase), kabellengte 5,0 meter, comfortabele kabelbediening, geïntegreerde foutstroomdetectie ("DC-Leakage").

KAN IK MET DE WALLBOX OOK AUTO'S VAN ANDERE MERKEN LADEN?

Ja, als je een Type 2 laadstekker of een CCS laadstekker (combi-stekker) gebruikt.

WELKE LENGTE HEEFT DE KABEL VAN DE MINI WALLBOX ESSENTIAL?

5 meter, vast aan de Wallbox gemonteerd.

KAN DE KABEL VAN DE WALLBOX WORDEN VERWIJDERD?

Nee.

MAG DE WALLBOX BUITENSHUIS WORDEN GEÏNSTALLEERD?

Ja, de MINI Wallbox Essential is gecertificeerd volgens beschermklasse IP 54 voor gebruik buitenshuis. Een extra bescherming tegen weersomstandigheden is niet absoluut noodzakelijk. De wallbox is ontwikkeld en gecertificeerd voor gebruik buitenshuis. Om redenen van comfort raden we echter aan om hem binnenshuis te installeren; dit voorkomt bovendien sneeuw- en ijsvorming op de wallbox tijdens de winter en houdt je wallbox langer vrij van vuil en mos.

IS ER BIJ GEBRUIK VAN DE WALLBOX SPRAKE VAN STRALINGSBELASTING?

Nee, omvangrijke elektromagnetische compatibiliteitstests hebben aangetoond dat de MINI Wallbox Essential geen belasting genereert.

IS DE WALLBOX AFSLUITBAAR?

Tijdens de laadprocedure is de laadkabel vergrendeld (afsluiten van de auto). De BMW i Wallbox Connect kan afzonderlijk worden vergrendeld als deze niet wordt gebruikt.

KAN DE AUTO PERMANENT OP DE WALLBOX AANGESLOTEN BLIJVEN, ZELFS ALS IK MEERDERE WEKEN OP VAKANTIE BEN?

Ja, ook dan is er sprake van een constant verbruik, al is het maar klein.

MET WIE NEEM IK CONTACT OP BIJ PROBLEMEN MET DE WALLBOX?

Als je na de installatie van de Wallbox problemen ondervindt of als je Wallbox defect is, kun je op elk gewenst moment contact met ons opnemen via onze MINI pech- en ongevallenhotline: XXXXXXXXX.

MINI CHARGING.

HOE KAN IK DE MINI CHARGING LAADSTATIONS VINDEN?

Met het MINI-navigatiesysteem heb je rechtstreeks toegang tot alle laadstations van het MINI Charging-netwerk.

Je kunt ook zoeken naar laadstations: Als je in het navigatiesysteem als speciale bestemming laadstations invoert, verschijnt er een lijst met laadpalen in je regio.

Een andere mogelijkheid is de MINI Charging-app, waarmee je alle beschikbare laadstations op je smartphone kunt bekijken.

HOE WERKT HET LADEN BIJ HET LAADSTATION?

Met de MINI Charging-kaart of de MINI Charging-app kun je de laadstations ontgrendelen en de laadprocedure starten.

Sommige laadstations kunnen worden gebruikt met de MINI Charging-app. De app met geïntegreerde QR-codescanner is eenvoudig te gebruiken en net zo eenvoudig te installeren. Download hiertoe de app, open deze en voer je MINI Charging-contractnummer en je pincode in.

HOE VINDT DE BETALING PLAATS?

Het laden van je auto gebeurt zonder contant geld; je betaalt eenvoudig door maandelijkse afschrijving van je rekening. Met je MINI Charging online-account heb je altijd een overzicht van je laadbeurten en de kosten.

WAAROP MOET BIJ HET LADEN WORDEN GELET?

 1. Zet de motor af en schakel de parkeervergrendeling in.
 2. Stel indien nodig de stroomsterkte vooraf in.
 3. Gebruik geen verlengkabel.
 4. Sluit de laadkabel altijd in deze volgorde aan en maak hem ook in deze volgorde los:

  Aankoppelen:

  1. Sluit de kabel aan op het stopcontact.
  2. Sluit de kabel aan op de auto.

   

  Loskoppelen:

  1. Koppel de kabel los van de auto.
  2. Koppel de kabel los van het stopcontact.

   

  LED-verlichting:

  • Witte verlichting: signaalverlichting
  • rode verlichting: fout bij het laden 
  • oranje verlichting: initialisatie 
  • blauwe verlichting: laden actief 
  • groene verlichting: laden voltooid

   

 5. Sluit de auto af. De laadprocedure begint pas wanneer de auto is afgesloten.

ZIJN ER VERSCHILLEN BIJ HET LADEN MET WISSELSTROOM (AC) EN MET GELIJKSTROOM (DC**)?

Normaal laden met wisselstroom (AC):

Vooral 's nachts maar ook overdag kan je auto efficiënt worden geladen. In vergelijking met een huisstopcontact heeft een AC-laadstation een hoger vermogen en kan de accu binnen enkele uren worden opgeladen. Dit type laadstation wordt aangeduid met de afkorting AC.

Snelladen met gelijkstroom (DC**):

Wanneer snelladen vereist is, tonen DC-snellaadstations** hun voordelen. Terwijl je winkelt of gaat lunchen, wordt de accu van je auto snel opgeladen. De laadprocedure duurt ongeveer 30 tot 40 minuten. Dit type laadstation wordt kortweg een DC-laadstation** genoemd."

HULP BIJ PROBLEMEN MET HET LAADSTATION?

Meer informatie vindt je op minicharging.chargemasterplc.com/

Let op: Neem bij problemen met het laadstation contact op met de beheerder van het laadstation. Het nummer staat normaliter op het laadstation.

CONTACTPERSOON

MINI Charging tel.nr.: XXXXXXXXX
E-mail: XXXXXXXXX
Openingstijden: Maandag tot vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur

MINI Klantenservice telefoon: XXXXXXXXX
E-mail: XXXXXXXXX
Openingstijden: Maandag tot zondag van 09.00 tot 18.00 uur

MILIEU- EN SOCIALE STANDAARDEN IN HET LEVERANCIERSNETWERK.

WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE GRONDSTOFFEN DIE WORDEN GEBRUIKT VOOR DE HOOGSPANNINGSOPSLAG VAN DE MINI COOPER SE EN WAT DOET U OM TE ZORGEN DAT ZE VERANTWOORD WORDEN GEWONNEN?

De belangrijkste grondstoffen voor de hoogspanningsopslag zijn kobalt, lithium, grafiet en nikkel. De ommanteling van de hoogspanningsaccu is gemaakt van aluminium. MINI (BMW Group) zet zich in om een toeleveringsketen te ontwikkelen die verantwoordelijk en duurzaam is en die voldoet aan onze eigen hoge ethische en mensenrechtenstandaarden. Elke genomineerde leverancier moet informatie verstrekken over de implementatie van milieu-, sociale en bestuursnormen, inclusief respect voor mensenrechten en het verbod op dwangarbeid.

We werken nauw samen met belangrijke leveranciers van grondstoffen om ervoor te zorgen dat alle materialen op verantwoorde wijze worden gewonnen, zowel om het milieu te beschermen en te verbeteren als om de veiligheid en het welzijn van de werknemers op elk punt in de toeleveringsketen te waarborgen. We blijven ook onze logistieke operaties stroomlijnen om de impact van het transport van onderdelen naar onze fabrieken te verminderen.

KENT U DE BRONNEN VAN DEZE GRONDSTOFFEN EN HOE ZORGT U ERVOOR DAT UW LEVERANCIERS VOLDOEN AAN DE DUURZAAMHEIDSEISEN? 

MINI (BMW Group) kijkt zeer nauwkeurig en kritisch naar de herkomst van onze grondstoffen. Bij het selecteren van leveranciers houden we ons aan de OESO due diligence-richtlijnen voor verantwoord zakelijk gedrag. Bovendien verplichten we onze directe leveranciers om samen met hun eigen leveranciers aan onze duurzaamheidseisen te voldoen. De transparantie van de leveranciersnetwerken is de basis voor het waarborgen van onze duurzaamheidseisen met betrekking tot onze leveranciers.

HOE WAARBORGT U DAT KOBALT OP VERANTWOORDE WIJZE WORDT GEWONNEN?

Samen met BASF, Samsung SDI en Samsung Electronics zetten we ons in voor duurzame kobaltwinning. In een gezamenlijk project in de Democratische Republiek Congo willen we ons committeren aan het verbeteren van de leef- en werkomstandigheden van lokale mensen. Om nadelige gevolgen te voorkomen of te beperken en de bevolking van Congo niet teleur te stellen, hebben we ook de Duitse Vereniging voor Internationale Samenwerking (GIZ) GmbH opdracht gegeven om via een proefproject in de Democratische Republiek Congo de arbeidsomstandigheden in de ambachtelijke kobaltwinning te verbeteren. Wij zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid dat de grondstoffen worden gewonnen en verwerkt onder normale omstandigheden. We zijn regelmatig ter plaatse, kennen de mijnen en de werkmethoden van onze partners en zorgen voor een schone winning.

Om de behoefte aan kritische grondstoffen zoals kobalt in het algemeen te beperken, streeft de BMW Group daarnaast het doel na om het aandeel gerecycled kobalt in accucellen te verhogen.

WELKE STAPPEN NEEMT U OM TE ZORGEN DAT HET AANKOOPPROCES VOOR ALUMINIUM EERLIJK EN DUURZAAM IS?

Bij het aankoopproces van aluminium kopen we niet alleen in voor onze eigen behoeften, maar stellen we dit materiaal ook beschikbaar aan onze leveranciers, betrouwbaar en tegen redelijke prijzen. Dit zorgt voor meer planningszekerheid aan beide kanten. Om in de toekomst te kunnen voldoen aan onze langetermijnvraag naar duurzaam geproduceerd aluminium, werd de BMW Group de eerste autofabrikant die zich aansloot bij het Aluminium Stewardship Initiative – waarbij actief eisen worden gesteld aan ecologische en sociale duurzaamheid voor gecertificeerd aluminium in de hele aluminiumwaardeketen – van de mijn tot het recyclingproces. 
Bovendien streven we ernaar om meer gerecycled aluminium te gebruiken in onze productieprocessen. Het gebruik van secundaire materialen heeft een positief effect op met name de volgende duurzaamheidsaspecten: biodiversiteit, CO2-uitstoot (vooral bij grondstoffen met energie-intensieve productie zoals aluminium, staal en koper) en vermindering van afval. Het gemiddelde aandeel secundair aluminium in onze auto's is 20%. Voor aluminium gietlegeringen is dit 40%. We werken samen met het Aluminium Stewardship Initiative aan de certificering van onze aluminiumpartners volgens de geschetste duurzaamheidsnorm. Ga voor meer informatie naar aluminium-stewardship.org

WAAR KOMT UW LITHIUM VANDAAN EN HOE BEWAAKT U DE DUURZAAMHEID VAN HET WINNINGSPROCES?

Het lithium dat wordt gebruikt in de onderdelen van de Mini Cooper SE komt uit Australië. De winning is afkomstig uit afzettingen van hard gesteente, die op het gebied van duurzaamheid aan de hoogste eisen voldoen. De BMW Group blijft onderzoek doen naar hoe materialen zoals lithium kunnen worden hergebruikt door middel van accurecycling – bijvoorbeeld door herproductie of kringloopconcepten.

WELKE STAPPEN NEEMT U OM TE WAARBORGEN DAT UW LEVERANCIERS VOLDOEN AAN DE DUURZAAMHEIDSEISEN?

Het verkrijgen van maximaal zicht op onze toeleveringsketen helpt ons problemen in de basis te identificeren en deze effectief aan te pakken, vaak in samenwerking met onze leveranciers en andere belanghebbenden. De toename van transparantie en hulpbronnenefficiëntie in onze toeleveringsketens is gebaseerd op naleving van milieu- en sociale normen zoals gedefinieerd in de BMW Group duurzaamheidsnorm voor het leveranciersnetwerk. Elke leverancier moet bij zijn aanbod rekening houden met de duurzaamheidseisen van de BMW Group. Bovendien laten we ons leiden door internationale standaarden zoals de richtlijnen van het UN Global Compact Initiative (Davos, 01/99) en de "Declaration on Fundamental Principles and Rights at Work" (Genève, 06/98), de International Labour Organization (ILO) en hun due diligence-proces met de vereisten van de "UN Guiding Principles on Business and Human Rights."

OP WELK PUNT WORDT DE MINI COOPER SE GROENER DAN DE MINI COOPER S?

De groenheid van een elektrische auto hangt uiteindelijk af van de bron van de netstroom waarmee de accu wordt gevoed. Een ander aspect van de CO2-voetafdruk tijdens de levensduur is de energie die wordt gebruikt om het accupakket te vervaardigen. Met dit in gedachten hebben tests aangetoond dat als de MINI Cooper SE wordt opgeladen met behulp van een hernieuwbare elektriciteitsmix, het break-evenpunt of het moment dat de CO2 die vrijkomt tijdens de productie is 'weggewerkt' wordt bereikt na ongeveer 19.000 km. Over een volledige levenscyclus bedraagt de uitstoot van een MINI Cooper SE 40% (EU-mix) en 70% (hernieuwbare mix) in vergelijking met die van een benzine-aangedreven MINI Cooper S. Dat betekent dat de MINI Cooper SE bij gebruik van typische dagelijkse rijafstanden slechts twaalf maanden hoeft te rijden om de extra opwarming van de aarde te compenseren.

Mini electric – wit en zwart – vooraanzicht

ONTWERP JE EIGEN VOLLEDIG ELEKTRISCHE MINI.

The all-electric MINI side view
MINI ELECTRIC
MINI 3-door Hatch side view
MINI 3-deurs
MINI 5-door Hatch side view
MINI 5-deurs
MINI Convertible side view
MINI Cabrio
MINI Clubman side view
MINI Clubman
MINI Countryman side view
MINI Countryman
MINI Countryman SE side view
MINI COUNTRYMAN
PLUG-IN HYBRIDE
MINI John Cooper Works side view
john-cooper-works
MINI John Cooper Works logo