JE FAVORIETE DEALER

dam Image

5. Eerste algemene rally-overwinning met een snelheidskoningin aan het stuur.

MINI is gemaakt om te racen. Slechts drie jaar nadat hij aan het publiek werd voorgesteld, wonnen snelheidskoningin Pat Moss en bijrijder Ann Wisdom met een klassieke Morris Mini Cooper 997 cc met voorsprong de Tulpenrally in Nederland. Met deze historische overwinning begon het verhaal van een van de meest succesvolle merken in de geschiedenis van de autosport.

dam Image

4. Eerste titel voor de MINI WRC.

In de herfst van 2013 behaalde Luis Monzón de eerste titel voor de MINI John Cooper Works WRC in het Spaanse Tarmac Rally Championship. Vijf overwinningen in zes ronden bezorgden hem de titel met nog maar twee wedstrijden op de kalender.

dam Image

3. MINI in de mooiste hel op aarde.

De idyllische omgeving van de Nordschleife van de Nürburgring is misleidend, want ze is het decor van een van de zwaarste autosportraces ter wereld. In 2013 bedwong MINI het uitdagende circuit met succes, ondanks de regen en de dikke mist. Met een opmerkelijk eindresultaat voltooide het team 73 ronden in een startersveld van 180 en bedwong het zo de Nürburgring, klaar voor een nieuwe wedstrijddag.

dam Image

2. Hattrick in de Rally van Dakar.

In 2014 won MINI ALL4 Racing niet alleen zijn derde opeenvolgende Rally van Dakar, maar legde het team ook beslag op de 1ste, 2de en 3de plaats, zodat het podium volledig door MINI werd bezet. Met 5 van de eerste 6 plaatsen was het team de duidelijke winnaar van de lastige, 13 dagen durende race door Zuid-Amerika.

dam Image

1. MINI rijdt over de eindstreep en schrijft geschiedenis.

Op 24 januari 1964 verbaasden Patrick Barron ‘Paddy’ Hopkirk en Henry Liddon de wereld toen ze met hun Morris Mini Cooper ‘S’ geschiedenis schreven in de Rally van Monte Carlo. Voor het eerst werd MINI de onbetwiste kampioen van de belangrijkste wedstrijd op de autosportkalender, een titel die het in 1965 en 1967 opnieuw zou behalen in de Rally van Monte Carlo. Dankzij deze prestatie verwierf MINI zijn plaats onder de groten van de autosport.