JE FAVORIETE DEALER

Roadtrip

Op roadtrip met de auto?
Hierheen!

ROADTRIPS VOOR OP JE BUCKETLIST

Met een auto moet je gewoon rijden. Zo vaak mogelijk en zo ver mogelijk. Maar waarheen ga je dan?

Zoek niet verder naar inspiratie. Deze travellers trokken eropuit in Europa en vertellen je alles over de epic roadtrip met hun MINI!

Yngwie Scheerlinck & Jurian Cuypers

Hoi, wie ben jij?
Hallo, ik ben Yngwie Scheerlinck! Als amateur outdoor- & lifestylefotograaf ben ik reeds enkele jaren bezig met een Instagram-pagina op te bouwen. Onlangs stopte ik met m’n studies in de Wetenschappen om journalistiek te gaan studeren. Hoe meer fotografie erbij komt kijken, hoe beter! Verder ben ik uiteraard gebeten door reizen, natuur en rondtrekken.

Waar ben je met je MINI heengegaan en met wie?
Wij, Jurian en ik, gingen met de MINI op roadtrip door de Zwitserse Alpen. We reden van plaats naar plaats over bergpassen en smalle weggetjes en brachten onze nachten door in de MINI, in een tent of bij een couchsurfer.

Waarom koos je deze bestemming?
Eén simpele reden: de natuur. De omgeving is er prachtig om te wandelen en om foto’s te maken. En waar kan je een MINI beter testen dan in de bochten van een Zwitserse bergpas. Ondanks dat Zwitserland zo een duur land is, hebben wij deze reis spotgoedkoop kunnen maken dankzij onze MINI. Er was immers voldoende slaapplaats in onze auto.

Hoe lang ben je weggeweest?
In totaal zijn we 9 dagen weggeweest, waarvan we 7 dagen effectief in de bergen waren. Een tocht van 2000 km in totaal.

Met welke MINI ging je eropuit?
We gingen op pad met een MINI Countryman, die natuurlijk perfect opging in het ruige landschap. Maar het belangrijkste was de grootte natuurlijk. Omdat dit een grote MINI is, moesten wij geen geld uitgeven aan slaapplaats en konden we slapen in onze eigen kleine MINI mobilehome. En niet te vergeten, op de Duitse autostrade is het ook eens leuk om zijn krachtige motor te testen. ;)

Wat zijn 3 must-see highlights van jouw roadtrip?
De absolute nummer 1 is uiteraard de Matterhorn. Deze is onwaarschijnlijk mooi en ik kan iedereen aanraden om te voet naar boven te trekken, er te wildkamperen met de tent en dan de volgende dag te genieten van de prachtige zonsopkomst. De tweede is de Furka Pass. Wat een zalige bergpas! Zowel om te rijden als om van de uitzichten te genieten. Als derde moet je zeker een bezoekje brengen aan de ijsgrot die gelegen is aan de Furka Pass. Wat een ervaring!

Heb je een toffe anekdote van een moment op reis?
Ik heb er tientallen, maar de beste blijft de nacht aan de Matterhorn. We hebben 5 uur naar boven gestapt, 1300 hoogtemeters gedaan om dan te slapen aan de Riffelsee met één van de beste uitzichten op de Matterhorn. De hike was zeer vermoeiend, de nacht in ons tentje was koud, maar de prachtige sterren die nacht zal ik nooit vergeten. Een geweldig avontuur! En het toppunt van de nacht was natuurlijk Jurian die perongeluk in het water gevallen was. ;)

Ines Goovaerts

Hoi, wie ben jij?
Mijn naam is Ines Goovaerts en ik ben full-time adventure seeker!

Waar ben je met je MINI heengegaan en met wie?
Ik heb met de MINI een roadtrip door Zwitserland gedaan, samen met mijn allerbeste vriendin Xana Denruyter.

Waarom koos je deze bestemming?
Zwitserland stond al lang op onze bucketlist. Nadat we samen enkele maanden door Canada hadden getrokken, misten we de bergen en het avontuur. Daarom kozen we Zwitserland om onze batterijen weer op te laden.

Hoe lang ben je weggeweest?
Wij zijn er samen een weekje opuit getrokken.

Met welke MINI ging je eropuit?
De MINI Countryman!

Wat zijn 3 must-see highlights van jouw roadtrip?
• Lauterbrunnen
• Simplon Pas
• Lavertezzo

Heb je een toffe anekdote van een moment op reis?
Je zou denken dat de MINI -zoals de naam het zelf zegt- klein is, maar wij weten wel beter. Het was absolute luxe! Een platte achterbank, fairylights, een matras en enkele zachte dekentjes en kussentjes toveren deze MINI al gauw om tot een billion star hotel. En dat mag je letterlijk nemen als je, zoals wij, voorzien bent van een panoramisch dak in je MINI! ;)

Sam De Backer

Hoi, wie ben jij?
Ik ben Sam, 29 en fotograaf te Antwerpen.

Waar ben je met je MINI heengegaan en met wie?
Ik besloot met m’n long-time best friend, die ook een autofreak is, een roadtrip te doen in het zuiden en westen van Noorwegen.

En waarom koos je deze bestemming?
Ik werk dagelijks als fotograaf en besloot sinds vorig jaar om elk jaar 2 fotoreizen te doen. Eentje naar een warm land en eentje naar een koudere bestemming. Zo ben ik al naar IJsland, Bangkok, Bali en nu Noorwegen geweest.

Hoe lang ben je weggeweest?
In totaal zijn we zo’n 10 dagen weggeweest.

Met welke MINI ging je eropuit?
Voor onze trip gebruikten we een Cooper S Countryman. Dat was een droom om mee te rijden op de Noorse wegen. Zelfs met zomerbanden reden we vlotjes door de sneeuw. Guillaume heeft meerdere cursussen bij BMW M gevolgd, misschien had dat er ook wel iets mee te maken. ;)

Wat zijn 3 must-see highlights van jouw roadtrip?
Zonder twijfel de Preikestolen, Bergen en de Latefössen. Maar eerlijk, elke 100 meter is er een nieuw schilderijtje.

Heb je een toffe anekdote van een moment op reis?
In Noorwegen is niets echt "ver", maar dat wil niet zeggen dat je er niet lang over kan doen. Zoals wij door een tunnel rijden, nemen ze daar ferry’s alsof het niets is. Omdat we telkens pas de avond op voorhand onze volgende dag planden (met het weer weet je nooit), kwamen we 4 uur te laat aan bij de Preikestolen. Wat we ook niet wisten, was dat de klim erheen je ongeveer 1,5 uur kost. De parkwacht had dan ook een bordje gezet om ons te laten weten dat je na 14 uur best geen klim meer doet. In ons enthousiasme zijn we toch gewoon beginnen stappen, want we hadden écht uitgekeken naar dat vergezicht op 600 meter hoogte. Eenmaal aan de rots was er niemand meer. Waar mijn kennissen mist of regen hadden, kregen wij een prachtige zonsondergang te zien! We hadden alle rust op één van de meest toeristische plaatsen van Noorwegen. Het moment van even uit te blazen en alles te vergeten was compleet. Daarom hangt het ook op een canvas van 3 meter in mijn living. ;)

Terug naar het nieuwsoverzicht