JE FAVORIETE DEALER

MINI LIVING. Leef groots. Met een kleine voetafdruk.

MINI LIVING is een vertaling van onze hoofdmissie: het creatief gebruiken van ruimte voor nieuwe toepassingen in een stedelijke omgeving. Met een kleine ecologische impact in ons achterhoofd, zoeken we naar antwoorden op deze uitdaging dankzij onze kennis, ervaring en onuitputtelijk plezier.

dam Image

Breathe.

Breathe is het thema dat focust op het beperkte aantal middelen die de stad biedt om groen te blijven. “De installatie toonde wat er gebeurde wanneer we gebouwen niet enkel als ruimte zien, maar ook als een actief onderdeel van de omgeving – een onderdeel dat ademruimte creëert voor de buurt en de mensen die er wonen.” Ewoud Van der Heyden – MINI BeLux

dam Image

Design September

Voor Design September werd de Breathe-filosofie vertaald naar een moderne installatie die baadt in het klassieke spiegelbeeld van een van de mooiste Brusselse kerken. Deze diende vooral de inwoners van de hoofdstad inspireren om mee bij te dragen aan een schonere leefomgeving.

dam Image

Makkelijke mogelijkheden voor iedereen.

De installatie werd opgebouwd uit simpele en goedkope materialen omdat bewust wonen geen synoniem hoeft te zijn voor dure alternatieven zoals zonneboilers, zonnepanelen of warmtepompen. In een stad zijn we met heel veel. En samen kunnen we met kleine, goedkope ingrepen alvast heel wat bereiken.

dam Image

Olivijn & Greenjunk kamperfoelie.

De potgrond van de kamperfoelie bevatte olivijn. Dit kwam ook terug in de waterpartij rondom de installatie. Dit mineraal komt veel voor en staat bekend om z’n eigenschap om CO2 uit de lucht te halen. Het is heel eenvoudig toe te voegen aan de aarde in je bloempotten of in je vijver thuis. In combinatie met water is de werking zelfs nog sterker. De speciaal gekweekte kamperfoelie is nieuwe soort die extra veel fijnstof en CO2 opvangt. Deze plant wordt ook wel eens een ‘greenjunk’ genoemd omdat ze – in tegenstelling tot echte junks – mooier en sterker wordt naarmate de slechtere luchtkwaliteit.

dam Image

Bijbrengen en bijeenbrengen.

Meer ademruimte creëren, wil niet enkel zeggen dat we de stad schoner moeten maken, het betekent ook: tijd maken voor elkaar. De metropool is een krioelende verzameling van anonieme mensen die stuk voor stuk incognito levens leiden. Met een tafel in het midden van een bruisend plein in de grootstad nodigde de installatie uit om te tafelen. Met vrienden, kennissen, collega’s of onbekenden. Er is ruimte genoeg en de ruimte is van iedereen.