Loader

Je eigen, unieke, MINI, Klaar om af te spelen.

Jouw MINI - exterieur Jouw MINI - interieur

Vraag een offerte aan

Boek een proefrit

Oeps, dat is er eentje teveel!

Geïnspireerd door een legende.

De samenwerking met racelegende John Cooper ontstond ruim vijftig jaar geleden, toen de racewagenproducent de nieuwe Mini uitbouwde tot de snelle en sportieve Mini Cooper. Met zijn krachtige nieuwe motor en opgewaardeerde remmen wierp hij zich op als een echte snelheidsduivel, die zowel bij het grote publiek als bij rallypiloten op heel wat bijval kon rekenen. Hij schreef tal van races op zijn naam, waaronder drie zeges in de prestigieuze Rally van Monte Carlo. Ook vandaag nog leeft de legende voort: de naam John Cooper Works staat nog steeds garant voor topkwaliteit en prestaties.

arrow-down-wide

Een rebel is geboren.

Het prototype voor de Mini uit 1957, met codenaam XC/9003 (waarbij ‘XC’ voor ‘experimental car’ stond). Niet verwonderlijk dat de naam niet bleef hangen. Behalve het radiatorrooster, de richtingaanwijzers en de breedte van de banden waren er erg weinig verschillen met de baanbrekende auto die uiteindelijk in 1959 werd gelanceerd en al snel uitgroeide tot het meest verkochte Britse auto-icoon uit de geschiedenis.

arrow-down-wide

Erg gegeerd in Monaco.

De Mini ging niet op zijn lauweren rusten. Gesterkt door het prille succes werd een nieuwe, nog sportievere Mini gelanceerd: de Mini Cooper S. Hij raasde als een storm door de racewereld en schreef de Rally van Monte Carlo drie keer op zijn naam op vier jaar tijd. Paddy Hopkirk en Henry Liddon met hun Morris Mini Cooper S in het paleis in Monte Carlo (1964). Mini zou zelfs vier zeges op rij hebben behaald, ware het niet dat een technisch dispuut rond de regelmatigheid van de koplampen resulteerde in een diskwalificatie. De reputatie van de Mini was echter bezegeld.

arrow-down-wide

Veroveraar.

Racewagenbouwer John Cooper zag al snel welk potentieel de sensationele nieuwe Mini had voor de competitie. Eén motor- en remupdate later was de rallyduivel een feit. De Mini Cooper reeg de zeges al snel aan elkaar. Zo won hij de Tulip Rally 1962 in de handen van Pat Moss – hier te zien met enkele journalisten – en copiloot Ann Wisdom.

arrow-down-wide

Een waar autosporticoon.

Iconisch circuit, iconische auto. Dit zijn John Rhodes en Steve Neal, allebei in een Mini Cooper S op het Brands Hatch-circuit in 1968. MINI heeft ook vandaag nog een sterke band met het befaamde circuit, waar regelmatig het ‘Mini Festival’ wordt georganiseerd in samenwerking met MINI Sport UK. In 2013 stond het festival in het teken van 50 jaar onafgebroken succes voor de Mini Cooper S. MINI staat klaar om er nog eens vijftig jaar bij te doen.

arrow-down-wide

De legende leeft voort.

MINI blijft ook in het nieuwe millennium aan de top staan. John Cooper richtte in 2000 MINI John Cooper Works op om nieuwe tuningaccessoires te leveren aan MINI. In 2005 werd op het MINI United Festival de beperkte reeks van de voorgetunede MINI Cooper S met John Cooper Works GP-kit voorgesteld, als de snelste MINI ooit voor de weg. In 2012 werd hij opnieuw voorgesteld als de sportiefste in serie gebouwde MINI, met een oplage van nauwelijks 2.000 exemplaren. En het John Cooper Works-gamma blijft zich uitbreiden, met de MINI John Cooper Works Paceman als jongste snelheidsduivel in het rijtje. Intussen gaat de MINI ook in de autosportwereld niet op zijn lauweren rusten. De MINI John Cooper Works Challenge was in 2004 voor het eerst te zien op racecircuits over de hele wereld. En in april 2011 werd de eerste nieuwe MINI rallywagen in veertig jaar onthuld: de MINI John Cooper Works WRC. In 2012 en 2013 schreef Stéphane Peterhansel twee legendarische zeges in de Dakar Rally op zijn naam met zijn MINI ALL4 Racing. MINI blijft zijn kunnen trouwens in heel wat autosportsegmenten tentoonspreiden. De autosport maakt deel uit van het MINI DNA en dat had John Cooper van bij het begin begrepen.

arrow-down-wide

Best of British.

Jonathan Buncombe rijdt met zijn Austin Mini Cooper S op dat andere iconische Britse circuit, Mallory Park (1972). Dat jaar wonnen Buncombe en zijn Cooper S ook het Britse Kampioenschap voor berlines. Je merkt het: we zijn het winnen gewend.

Design in detail.

Bekijk de John Cooper Works-modellen van dichtbij.

arrow-down-wide

Achterspoiler en dak.

Vormgeving op het niveau van zijn race-DNA: het exclusieve contrasterende dak en de sportieve achterspoiler ogen niet bepaald discreet.

arrow-down-wide

Spiegelbehuizingen.

Het verschil zit in de details: de buitenspiegelbehuizingen in contrasterend Black zijn exclusief voorbehouden aan de John Cooper Works-modellen.

arrow-down-wide

Instrumentenbord.

De MINI John Cooper Works vraagt een volledige concentratie. Daarom staan de toerenteller en snelheidsmeter vlak achter het stuur, recht in je gezichtsveld.

arrow-down-wide

John Cooper Works manuele 6-versnellingsbak.

De manuele 6-versnellingsbak met Auto Start Stop functie garandeert snellere schakelovergangen voor snellere acceleraties. De versnellingspookknop is gestileerd in de stijl van de klassieke sportwagens, met een mof in aluminiumuitzicht en rode contrasterende accenten.

arrow-down-wide

John Cooper Works badge.

Zodra je instapt, weet je gewoon dat het er heet aan toe zal gaan. En als je toch extra bevestiging nodig hebt, kun je de drempels sieren met deze speciale logo's.

arrow-down-wide

John Cooper Works-sportzetels.

De specifieke John Cooper Works-sportzetels met geïntegreerde hoofdsteunen met een bijzonder John Cooper Works-label en verbeterde zijdelingse ondersteuning laten je niet meer los. Ze worden nog opvallender dankzij de optionele combinatie van Dinamica en leder.

John Cooper Works

hmclight.intro.text

John Cooper Works
Vermogen
Emissie
g/km CO2 disclaimer
Brandstof
l/100 km disclaimer
Acceleratie
s 0-62 mph (0-100 km) disclaimer
JCW 3-deurs Vanaf € 31.510
231
6.3, 6.3,
Countryman Vanaf € 37.090
218
7.1, 7.1,
Paceman Vanaf € 37.090
218
7.1, 7.1,
JCW Cabrio Vanaf € 35.780
231
6.5, 6.5,
Clubman Vanaf € 36.650
231
7.4, 7.4,

Born to be wild.

Pure kracht, met race-erfgoed. Elk John Cooper Works-model wordt gebouwd voor verpletterende prestaties, met een exclusieve, gedurfde stijl en een turbomotor met maar liefst 170 kW aan vuurkracht. Dit is de MINI in zijn meest extreme vorm.

Simpelweg verbluffend.

De prestatiegerichte afstelling en onderdelen geven de John Cooper Works zijn ontzagwekkende vuurkracht. Dan is het goed om te weten dat de TwinScroll-turbo tot 320 Nm aan koppel produceert, genoeg om je knoken grondig door elkaar te schudden. Het robuuste en wendbare onderstel verzekert een perfecte wegligging en een uitstekende tractie op elke ondergrond. En de ruige grom van de motor is genoeg om je kippenvel te bezorgen nog voor je het gaspedaal hebt gevloerd.

Power dressing.

Een blik op het John Cooper Works-model volstaat om zijn autosportgenen te zien. Binnenin geniet je van een echt cockpitgevoel, met sportzetels en details in Chili Red die exclusief zijn voorbehouden aan John Cooper Works. Aan de buitenkant werpt hij zich op als de essentie van de autosport, met exclusieve grote lichtmetalen velgen, een opvallend contrasterend dak en buitenspiegelbehuizingen in het optionele Chili Red. Met prestaties op het niveau van zijn ongebreidelde looks lok je niet gewoon nieuwsgierige blikken, maar breng je hoofden op hol.