JE FAVORIETE DEALER

MINI

Keep your Drive.

De veiligheid en gezondheid van onze klanten, leveranciers en personeel verzekeren.

De veiligheid en gezondheid van onze klanten, leveranciers en personeel is van het allergrootste belang voor BMW Group Belux. Om het risico op een verdere verspreiding van het Coronavirus maximaal te beperken, volgen we nauwgezet alle centrale richtlijnen op en streven we ernaar personeel en klanten zo goed mogelijk te blijven informeren in deze periode.

Vanaf 11 mei stellen wij onze dienstverlening terug ter beschikking van alle klanten.

De klant kan hiervoor een afspraak inplannen om eventuele wachtrijen te vermijden. Dit stelt onze MINI verdelers ook in staat de veiligheidsmaatregelen 100% te respecteren met behoud van een premium serviceniveau aan iedere klant.

BMW Group Belux en de verdelers namen tal van veiligheidsmaatregelen om de heropstart zonder risico’s te laten verlopen, zoals:

  • Desinfectie van alle wagens, zowel bij ontvangst als bij het afgeven
  • Beschermende folie op stuur en versnellingspook
  • Plexiglas aan de receptie
  • Handschoenen en mondmaskers voor onze werknemers

Meer info:

MINI Covid maatregelen

Klanten kunnen uiteraard het Contact Center steeds bereiken via de gekende kanalen.

Al onze nationale digitale kanalen en platformen zoals de online Car Configurator en de chat-functie op onze nationale Facebook pagina zijn uiteraard beschikbaar.

VEELGESTELDE VRAGEN.

Laatste update: 11 mei 2020.

Iedereen zit momenteel met vragen. En dat begrijpen wij. Blijf ze gerust online stellen aan ons of aan je MINI Verdeler. Dan delen wij hier regelmatig veelgestelde vragen met een antwoord.

Wat is de bereikbaarheid van de MINI Verdelers?

Vanaf 11 mei staat uw MINI Verdeler opnieuw helemaal en in alle veiligheid klaar voor alle klanten. Ook is de werkplaats terug geopend voor alle herstellingen.

Kan ik nog een nieuwe wagen bestellen?

Uiteraard. Daarvoor kan u steeds contact opnemen met uw MINI Verdeler.

Wat met de bestelling van mijn nieuwe wagen?

Hiervoor neemt u best contact op met uw MINI Verdeler. In het kader van de Covid-19 maatregelen hebben ook onze fabrieken moeten sluiten. In de loop van mei zullen zowel onze toeleveranciers als onze eigen productie voor Europa terug opstarten, met focus op een veilige productieomgeving voor onze medewerkers. Wij willen u dan ook alvast hartelijk danken voor uw begrip voor deze uitzonderlijke overmachtsomstandigheden.

Kan ik nog met mijn wagen op onderhoud?

Alle MINI verdelers zijn terug open vanaf 11 mei voor alle klanten. Vanaf dan kunnen deze klanten, ook opnieuw na afspraak met de verdeler, het onderhoud op hun wagen laten uitvoeren.

En mijn pechverhelping?

MINI Road Assist is nog steeds operationeel voor onze klanten.

Ik moet met mijn wagen naar de keuring. Is dit mogelijk?

Tweedehandskeuring van personenwagens is sedert 20/04/2020 opnieuw mogelijk weliswaar afhankelijk van het gewest

  • Vlaanderen: mogelijk
  • Brussel: geen heropening
  • Wallonië: beperkte lijst van keuringscentra die opnieuw geopend zijn

Keuringen zijn steeds op afspraak.

Hoe houd ik mijn autobatterij in topconditie wanneer mijn wagen voor langere tijd stilstaat?

Ontkoppel uw batterij niet. Sluit uw wagen en open hem zo min mogelijk. Zo gaat hij (automatisch) in slaapmodus en zal de batterij minder belast worden. Als u over een druppellader beschikt, kan u deze aankoppelen om het laadniveau op peil te houden. Start uw wagen niet meer? Dan kan u altijd rekenen op MINI Road Assist 24/7.

Hoe zorg ik voor mijn plug-in hybride of elektrische MINI bij langdurige stilstand?

Koppel uw 12V-batterij niet los en gebruik geen druppellader. Zorg er wel voor dat het laadniveau van uw elektrische of plug-in hybride wagen boven de 80% is.

Ik heb een dringende vraag. Hoe kan ik MINI Financial Services het best contacteren?

Wij zijn bereikbaar via de gekende kanalen. U kunt onze contactgegevens vinden op onze contactpagina.

Kan ik betalingsuitstel verkrijgen gezien de huidige economische situatie?

Onze diensten zullen elke aanvraag individueel beoordelen en u zo snel mogelijk feebback bezorgen. Indien u een aanvraag wenst te doen, kan dit door een e-mail te sturen naar contract.sf@bmw.be met vermelding van "dossiernummer + Aanvraag betalingsuitstel".  

Graag duidelijk uw motivatie van aanvraag formuleren.

Kan ik mijn einde contract wagen inleveren?

Gelieve contact op te nemen met MINI Financial Services (contract.sf@bmw.be) om uw intentie tot inlevering van het voertuig te bevestigen.

Op deze manier kan het proces voor inlevering worden opgestart en kan er vervolgens door onze inspectiepartner een afspraak voor expertise worden ingepland.

Ik moet mijn wagen inleveren aangezien mijn verzekering na de datum einde contract automatisch wordt stopgezet.

Aangezien de huurperiode door de Corona crisis uitzonderlijk verder loopt na de datum einde contract, dient ook uw voertuig verzekerd te zijn. Gelieve hiervoor met uw verzekeringsmaatschappij contact op te nemen.

Kan ik betalingsuitstel verkrijgen als particuliere klant?

Ja, vanaf de wetswijziging is het toegestaan om particulieren klanten betalingsuitstel te geven. Dit kan voor een periode van maximaal 3 maanden onder bepaalde voorwaarden:

  • u doet een schriftelijke aanvraag via covid-private@MINI.be
  • u bezorgt Financial Services een attest van Technische werkloosheid of een attest van uw werkgever
  • u bezorgt Financial Services een attest op eer waaruit blijkt dat uw spaarbuffer kleiner is dan €25.000 op het moment van de aanvraag

Waar vind ik de template van Attest op Eer?

U contacteert uw bank / kredietgever best zo snel mogelijk. U dient rekening te houden met een termijn van enkele dagen om de aanvraag te bekijken, toe te kennen en in te brengen in het systeem. Daarom wordt best aangeraden de aanvraag in te dienen ten laatste een week vóór de vervaldag van de betaling. Gedetailleerde informatie vindt u op www.febelfin.be.

Waar kan ik terecht voor specifieke vragen rond mijn particuliere betalingsuitstel?

Wij helpen u graag verder. Stuur ons een mail covid-private@MINI.be en we komen zo snel mogelijk bij u terug.