MINI SHARING.

DEEL JE MINI.

MINI Sharing – MINI Sharing app – boeken MINI Sharing – MINI Sharing app – boeken
MINI Sharing – MINI Sharing app MINI Sharing – MINI Sharing app

HOE HET WERKT.

Als MINI eigenaar kun je onze grensverleggende MINI Sharing gebruiken om je MINI te delen met je familie en vrienden. Het enige dat je hoeft te doen is een boekingsverzoek accepteren met behulp van de intuïtieve app. Het is duurzaam, individueel, flexibel – en heel MINI. 

MINI Sharing – MINI Cooper SE – MINI Plug In Hybride MINI Sharing – MINI Cooper SE – MINI Plug In Hybride
MINI Sharing – MINI Sharing app – Agenda

1 MINI. 10 BESTUURDERS.

Met MINI Sharing kun je tot tien familieleden, vrienden of collega's uitnodigen om je MINI te delen en MINI rijder te worden door het gebruik van onze intuïtieve alles-in-één app. De geïntegreerde, gedeelde agenda maakt het gemakkelijk om boekingen in realtime te beheren en toegang te bieden tot de gewenste MINI. Elke gebruiker heeft volledige transparantie over alle aangevraagde, geaccepteerde en voltooide boekingen.

EEN MINI ALS JE ER EEN NODIG HEBT.

Het begint allemaal met een boekingsverzoek aan de eigenaar van de MINI. Eigenaren kunnen hun favoriete bestuurders een VIP-status geven, zodat deze direct kunnen boeken zonder op een bevestiging te hoeven wachten. En bevestigde boekingen kunnen altijd door de eigenaar worden overschreven. Hiermee behoudt de MINI eigenaar volledige controle over zijn of haar deelauto.

MINI Sharing – MINI Sharing app – Smartphonescherm voor beschikbare MINI's

SLEUTELLOOS INSTAPPEN EN RIJDEN.

Je hebt toegang tot de MINI met slechts één klik op je smartphone in de app. Dit is de intuïtieve, digitale sleutel die bestuurders naar de MINI leidt, deze ontgrendelt en de motor start. Deze sleutel verbindt je apparaat met de MINI van jouw keuze via de MINI Sharing module die in het interieur is ingebouwd en onthult een hele nieuwe wereld aan mogelijkheden. De MINI Sharing app werkt met nagenoeg elke smartphone en is te downloaden in de App Store en de Google Play Store.

MINI Sharing – MINI Sharing app – MINI Electric MINI Sharing – MINI Sharing app – MINI Electric

VEILIGE EN VERTROUWDE OVERDRACHT.

Het overdrachtsproces wordt ook beheerd via de app. Na van de rit te hebben genoten, hoeven bestuurders de MINI alleen maar terug te brengen naar het door de eigenaar ingestelde woongebied. De auto kan vervolgens eenvoudig worden vergrendeld via de MINI Sharing app. Zodra de geboekte rit is voltooid en de auto is vergrendeld, stelt MINI Sharing een ritoverzicht op. Het woongebied wordt bepaald door een straal van 300 meter rond het door de eigenaar ingevoerde huisadres. Een geboekte rit kan echter ook buiten dit gebied worden beëindigd.

MINI Sharing – MINI Sharing app – Gebruikersprofiel
MINI Sharing – MINI Sharing app – MINI Countryman Plug In Hybride MINI Sharing – MINI Sharing app – MINI Countryman Plug In Hybride
MINI Sharing – MINI Sharing app – Lokalisatiescherm

MINI LOKALISATIE.

Jouw gastbestuurders kunnen de app gebruiken om via hun smartphone met een paar klikken een boekingsaanvraag in te dienen. Nadat je de boeking van een bestuurder hebt geaccepteerd, worden kort voor het begin van de rit de locatie van je MINI en een routebeschrijving ernaartoe weergegeven op zijn of haar apparaat. De voertuiglocatie is de huidige positie van de MINI. Eigenaren kennen de exacte voertuiglocatie zolang er geen geboekte rit wordt uitgevoerd. Binnen de boekingsperiode echter kan alleen de bestuurder die de reservering heeft gestart de locatie van de auto zien in de MINI Sharing app.

AAN DE SLAG MET DE MINI SHARING APP.

Laat je MINI Sharing module installeren door je dealer. Download de MINI Sharing app uit de App Store of Google Play Store - en meld je aan. Zodra je MINI is uitgerust met de MINI Sharing technologie ben je klaar om je MINI toe te voegen aan je account. Door de stappen in de app te volgen kun je als eigenaar je MINI toevoegen. Als dat eenmaal gelukt is, kun je je smartphone gebruiken om je MINI te openen, te besturen en af te sluiten. Wanneer je bij je auto komt, is de smartphone waarop de app is geïnstalleerd je apparaat dat je sleutelloze toegang verleent tot de auto. Een Bluetooth-verbinding tussen het apparaat en de MINI maakt het mogelijk om de autodeuren te openen en de motor te starten door de start-/stop-tuimelschakelaar te bedienen. Eenvoudiger kan het niet.

MINI Sharing – MINI Sharing app – MINI toevoegen
MINI Sharing – MINI Sharing app - Sharing logo MINI Sharing – MINI Sharing app - Sharing logo

DOWNLOAD DE MINI SHARING APP*.

*MINI Sharing is compatibel met alle MINI-modellen met de optie Voorbereiding Flexible Car Sharing (5GE) en een compatibele smartphone. Controleer bij je dealer of je MINI voldoet aan de eisen.

VRAGEN EN ANTWOORDEN.

ALGEMEEN.

Wat is MINI Sharing?

MINI Sharing is de nieuwe peer-to-peer autodeelservice van MINI. Hiermee kun je jouw MINI eenvoudig delen met je familie, vrienden en collega's wanneer je deze zelf niet nodig hebt. Deze mobiele oplossing biedt je een gedeelde agenda tussen jou en je bestuurders. Deze helpt je bij het beheren van je deeltijden en biedt sleutelloze toegang tot je MINI voor de gastbestuurders. Maar de voordelen eindigen hier niet. Als eigenaar kun je zelf ook de MINI Sharing app gebruiken om je MINI te lokaliseren, te openen, te besturen en af te sluiten.

Wie kan MINI Sharing gebruiken?

Alle MINI modellen met de optie Flexible CarSharing Preparation (5GE) hebben de voorbereiding die nodig is om de MINI Sharing module geïnstalleerd te krijgen. U moet contact opnemen met uw officiële MINI concessiehouder om uw MINI achteraf te laten uitrusten met de MINI Sharing module, aangezien dit een officieel accessoire is. Zodra de MINI Sharing module in uw MINI geïnstalleerd is, moet u de MINI Sharing app downloaden, u registreren en uw MINI aan uw account toevoegen.

Moet ik specifieke pakketten of opties selecteren bij het configureren van mijn MINI?

MINI Sharing is een accessoire. Om van MINI Sharing te kunnen profiteren kun je je MINI verkoopadviseur vragen om het voor de overdracht te laten inbouwen (net als elk ander MINI accessoire). Als je al een in aanmerking komende* MINI hebt, kun je met je adviseur overleggen en een upgrade voor je auto aanvragen.

* Alle MINI's geproduceerd vanaf maart 2020 in de Belux markt of alle MINI modellen die zijn uitgerust met de optie "Voorbereiding flexible carsharing (5GE)“ ondersteunen MINI Sharing.

Hoe werkt MINI Sharing?

Om van MINI Sharing te kunnen profiteren heb je 3 dingen nodig:  

 • Een MINI die na maart 2020 is geproduceerd in de Belux market of een MINI die vóór maart 2020 is geproduceerd en voorzien is van de optie "Voorbereiding flexible carsharing (5GE)".
 • MINI Sharing module ingebouwd in je MINI door de MINI dealer
 • Daarna wordt de MINI Sharing app gedownload en geregistreerd

Zodra de module in je MINI is ingebouwd en je de app hebt gedownload, hoef je alleen maar de stappen van de tutorial in de app te volgen om je MINI te verbinden met de MINI Sharing app. Nadat de koppeling is voltooid kun je je MINI lokaliseren, openen, besturen en afsluiten met je telefoon. Je kunt ook bestuurders uitnodigen om de app te downloaden, zich aan te melden en ze daarmee de mogelijkheid te geven je MINI te gebruiken wanneer je deze niet nodig hebt.

De MINI Sharing app maakt via Bluetooth verbinding met de module, wat betekent dat je in geval van een actieve boeking geen internetverbinding nodig hebt om de MINI te openen, te besturen en af te sluiten. Hierdoor kunnen jij en je bestuurders parkeren in ondergrondse garages of afgelegen gebieden. Voor sommige specifieke acties heeft de module echter een internetverbinding nodig om berichten naar onze servers te kunnen sturen – zoals voor de locatie, de brandstof- of de accustatus.

MET BETREKKING TOT HET CORONAVIRUS (COVID-19).

Moet ik mijn MINI nog delen met mijn familie en vrienden, aangezien we midden in een pandemie zitten?

Met MINI Sharing kun je je MINI veilig delen met je vrienden en familie. Dit betekent dat je kunt selecteren met wie je je MINI wilt delen en op welke momenten. Door je MINI te delen met MINI Sharing stel je jouw dierbaren in staat om zich veilig van de ene plaats naar de andere te bewegen met een auto die alleen in een kleine groep wordt gedeeld.

Welke hygiënemaatregelen moeten we nemen als we een MINI delen?

Er zijn verschillende voorzorgsmaatregelen die jij en je bestuurders kunnen nemen. Hier zijn enkele tips die we aanbevelen:

 • Was je handen voordat je in de auto stapt.
 • Laat wat handdesinfectiemiddel in de MINI achter die jij en je bestuurders kunnen gebruiken als wassen van je handen niet mogelijk is.
 • Koop een vloeibaar ontsmettingsmiddel of desinfecterende doekjes om de versnellingspook, het stuurwiel en de console voor en na het gebruik van de MINI te reinigen.
 • Gooi alle tissues en doekjes weg na het afsluiten van de MINI of het terugbrengen van de auto.

VOOR EIGENAREN.

Kan ik mijn MINI Sharing app ook gebruiken om mijn MINI te openen, te besturen en af te sluiten?

Met MINI Sharing kun je niet alleen je MINI probleemloos delen, maar via de MINI Sharing app kun je ook sleutelloze toegang tot je MINI krijgen door je MINI op elk gewenst moment te lokaliseren, te openen en te besturen. Neem echter altijd een sleutel mee voor het geval je smartphone niet werkt of leeg raakt.

Kan ik altijd de locatie van mijn MINI traceren?

Om de privacy van uw chauffeurs te respecteren, kunt u de locatie van uw MINI niet volgen wanneer een van uw chauffeurs deze op dat moment in gebruik heeft. Zodra de bestuurder de boeking beëindigt, ontvangt u direct de parkeerlocatie van uw MINI. De locatie kan worden gecontroleerd in de app en is beschikbaar tot de volgende boeking van een van uw chauffeurs begint."

Op hoeveel smartphones kan ik de app downloaden en daarop inloggen?

Om veiligheidsredenen kan een gebruiker slechts één apparaat tegelijk gebruiken. We raden je ten zeerste aan om slechts op één apparaat in te loggen. Als je van apparaat wisselt, zorg er dan voor dat je eventuele actieve boekingen beëindigt en uitlogt voordat je inlogt op een nieuw apparaat. Deze logica is van toepassing op de eigenaar en op elke bestuurder.

Ik deel een MINI met mijn gezin. Kunnen we allemaal eigenaar zijn van de MINI in de MINI Sharing app en de agenda en boekingen beheren?

Om een optimaal beheer van je MINI te waarborgen, kan er slechts één persoon beheerder van de MINI in de MINI Sharing app zijn. De eigenaar die optreedt als beheerder van de MINI kan echter alle bestuurders als VIP instellen, zodat niemand de beheerder nodig heeft om vooraf een boekingsverzoek te accepteren.

Kan ik eigenaar zijn in mijn MINI Sharing app, maar ook gebruikmaken van andere MINI's als bestuurder?

Ja, met je account in de MINI Sharing app kun je eigenaar zijn van je MINI en bestuurder van verschillende andere MINI's die met jou worden gedeeld. Met MINI Sharing is er geen limiet aan je MINI collectie.

Moet ik boekingsverzoeken van bestuurders altijd bevestigen?

MINI Sharing geeft je de mogelijkheid om je bestuurders indien gewenst als VIP te selecteren. Een boeking van een van je VIP bestuurders wordt automatisch door het systeem bevestigd als het geselecteerde slot beschikbaar is in je MINI Sharing agenda. Je kunt een bevestigde boeking natuurlijk altijd annuleren tot het moment dat de volgende bestuurdersboeking is begonnen.

Hebben mijn chauffeurs altijd toegang tot mijn MINI?

Met MINI Sharing heeft u volledige controle over uw MINI. Uw chauffeurs hebben alleen toegang tot uw MINI wanneer ze een actieve en eerder bevestigde boeking hebben."

Kan ik mijn MINI overal en met iedereen delen?

Je kunt je MINI met maximaal 10 personen tegelijkertijd delen. Al je bestuurders moeten een adres hebben in hetzelfde land als jij. Je MINI kan echter ook voor langere periodes worden geboekt, zodat bestuurders naar andere steden of zelfs andere landen kunnen rijden.

Kunnen automobilisten mijn MINI overal parkeren aan het einde van hun rit?

Het 'thuisgebied' van uw MINI wordt bepaald door een straal van 300 m vanaf het thuisadres dat u hebt ingevoerd in de instellingen van uw MINI Sharing app. Dit wordt in de app aan uw bestuurders getoond. De app adviseert chauffeurs om alle boekingen in dit thuisgebied te beëindigen. Maar om een eindeloze zoektocht naar een parkeerplaats te voorkomen, is het toch mogelijk om de boeking buiten het thuisgebied te beëindigen. Als dit gebeurt, wordt de bestuurder hiervan op de hoogte gesteld. Als u een speciale parkeerplaats voor uw MINI heeft, kunt u uw chauffeurs hierover informeren via de app om ervoor te zorgen dat uw MINI naar deze ruimte wordt teruggebracht."

Wat gebeurt er als een van de bestuurders een snelheidsovertreding / parkeerbon krijgt?

Onze app biedt volledige transparantie over wie (u of uw chauffeurs) de MINI gebruikte, en op welke datum en tijd. Daarom is het heel eenvoudig om een ticket aan een bestuurder te koppelen. De MINI Sharing app biedt echter geen factureringsmogelijkheid voor snelheidsovertredingen / parkeertickets - u zult dus rechtstreeks contact moeten opnemen met uw bestuurder."

TECHNISCHE ASPECTEN.

Werkt de MINI Sharing app in een ondergrondse parkeergarage of op plaatsen met een zwak internetsignaal?

De MINI Sharing app maakt via Bluetooth verbinding met de module. Daarom heb je geen internetverbinding nodig om de auto te openen en te sluiten en om de motor te starten. De verbinding van de MINI Sharing app met de server verloopt echter via internet, dus om een reservering te maken, te starten of te beëindigen heb je een internetverbinding nodig.

Hoe kan ik contact opnemen met MINI Sharing wanneer ik problemen heb met de service?

Ons callcenter is 24/7 beschikbaar om jou en je bestuurders te helpen. Het klantenserviceteam kan je helpen met al je vragen of problemen die je hebt met betrekking tot MINI Sharing. Je kunt het telefoonnummer van het callcenter vinden in het ‘profielgedeelte’ van de MINI Sharing app of tijdens een actieve boeking.

Kan ik de MINI Sharing module zelf inbouwen in mijn MINI?

Om ervoor te zorgen dat de technologie correct wordt ingebouwd en getest, moet het inbouwen van de MINI Sharing module gebeuren door een professionele monteur bij een MINI-dealer.

Kan ik de MINI Sharing service pauzeren of opzeggen als ik hem niet meer nodig heb?

Met de aankoop van een nieuwe MINI Sharing module krijgt u automatisch een MINI Sharing service abonnement met een service duur van één (1) jaar. De looptijd van het MINI Sharing serviceabonnement gaat in op het moment dat de eigenaar zijn voertuig toevoegt aan zijn gebruikersaccount. Na afloop van het MINI Sharing serviceabonnement kan de MINI Sharing service worden verlengd, op voorwaarde dat de MINI Sharing service beschikbaar blijft en dat u een nieuw abonnement afsluit tegen de dan geldende voorwaarden.

Heb ik altijd internet op mijn smartphone nodig om de digitale sleutel te gebruiken?

De MINI Sharing app maakt via Bluetooth verbinding met de module, wat betekent dat zodra er een actieve boeking is, u geen internetverbinding nodig heeft om de MINI te openen, te rijden of te sluiten. Hierdoor kunnen u en uw chauffeurs parkeren in ondergrondse garages of afgelegen gebieden. Voor sommige specifieke acties heeft de module echter wel een internetverbinding nodig om berichten naar onze servers te kunnen sturen - zoals voor de locatie of het brandstof- of accuniveau."

Heb ik altijd internet op mijn smartphone nodig om de digitale sleutel te gebruiken?

De MINI Sharing app maakt via Bluetooth verbinding met de module, wat betekent dat zodra er een actieve boeking is, u geen internetverbinding nodig heeft om de MINI te openen, te rijden of te sluiten. Hierdoor kunnen u en uw chauffeurs parkeren in ondergrondse garages of afgelegen gebieden. Voor sommige specifieke acties heeft de module echter wel een internetverbinding nodig om berichten naar onze servers te kunnen sturen - zoals voor de locatie of het brandstof- of accuniveau."

ALGEMENE PROBLEEMOPLOSSING.

Waarom kan ik mijn MINI niet toevoegen aan de MINI Sharing app?

Controleer of uw MINI is uitgerust met de MINI Sharing module (u zou een zwart kastje in het dashboardkastje moeten kunnen zien). Als u de MINI Sharing module niet bij uw MINI concessiehouder heeft laten inbouwen, kunt u uw MINI niet toevoegen, ook al heeft uw MINI de voorbereiding voor flexibel autodelen (5GE). Bel uw officiële MINI concessiehouder, maak een afspraak om de MINI Sharing module te laten installeren en begin met het delen van uw MINI."

Als ik mijn MINI toevoeg aan de MINI Sharing app, krijg ik een melding dat een andere eigenaar de MINI al heeft toegevoegd. Wat moet ik doen?

Als u de eerste eigenaar van de MINI bent. Zorg ervoor dat u slechts één account gebruikt om uw MINI te registreren en toe te voegen. Het kan zijn dat u uw MINI al met een ander account heeft toegevoegd. Als je twijfelt, bel dan ons support team. Zij zullen u graag helpen en begeleiden.

Als u niet de eerste eigenaar van de MINI bent, kan het zijn dat de vorige eigenaar vergeten is de MINI te verwijderen met zijn of haar MINI Sharing app. In dat geval heeft u twee opties:

 • Neem contact op met de vorige eigenaar en vraag hem/haar om de MINI te verwijderen uit de MINI Sharing app.
 • Parkeer de MINI in een gebied met goede connectiviteit, neem beide autosleutels mee en volg de stappen die in de app worden getoond. De MINI heeft een paar minuten nodig om zich intern voor te bereiden. Volg gewoon de stappen die in de app worden beschreven, en je kunt je MINI binnen een paar minuten openen, rijden en delen."
IK HEB EEN ACTIEVE BOEKING, HET WERKTE PRIMA, MAAR NU, IS DE SCHUIFBALK NIET LANGER BLAUW. IK KAN DE MINI NIET OPENEN, RIJDEN OF SLUITEN MET DE APP. WAT MOET IK DOEN?

Wanneer een boeking langer dan 30min te laat is, zal de Bluetooth verbinding gedeactiveerd worden zodra deze geparkeerd is. Daarom:

 • Als u de eigenaar bent of een VIP chauffeur, beëindig dan de huidige boeking en start een nieuwe.
 • Als u een chauffeur bent, moet u de huidige boeking beëindigen en een nieuwe aanvragen. Zorg ervoor dat u zo snel mogelijk contact opneemt met de eigenaar om uw nieuwe boeking geaccepteerd te krijgen, zodat u de MINI kunt invoeren en terugbrengen.
Tijdens het aanmelden in de MINI Sharing app, krijg ik een melding dat mijn account al is toegevoegd. Dit is echter de eerste keer dat ik me aanmeld. Waarom krijg ik deze melding?

MINI Sharing service maakt gebruik van dezelfde inlogservice als alle BMW en MINI portals. Als u zich dus al in een van onze portals hebt geregistreerd, kunt u dezelfde inloggegevens gebruiken om in te loggen op de MINI Sharing app. Let op: als u het wachtwoord in de MINI Sharing app wijzigt, wordt dat uw nieuwe wachtwoord voor alle andere portals met hetzelfde e-mailadres."

VRAAGBAAK.

Hoe kan ik mijn MINI koppelen aan de MINI Sharing app?

Hoe kan ik mijn mini aan de sharing app koppelen?

Hoe kan ik mijn MINI delen met mijn vrienden, familie en collega's?

MINI Sharing - MINI Sharing app

NEEM JE VOLGENDE STAPPEN.