JE FAVORIETE DEALER

De vermelde waarden van brandstofverbruik, CO2 uitstoot en energieverbruik zijn gebaseerd op de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening (EC) 715/2007. De waarden hebben betrekking op een voertuig met een standaard configuratie en de getoonde variaties geven verschillende maten van de geselecteerde wielen en banden aan evenals optionele uitrustingsmogelijkheden en kunnen verschillen gedurende de configuratie.

De waarden van de MINI Cooper S E Countryman ALL4 (plug-in hybride) zijn al gebaseerd op de nieuwe WLTP regelgeving en zijn terugvertaald in de NEDC-equivalent teneinde de vergelijking tussen de voertuigen duidelijk te maken. Met betrekking tot deze voertuigen, voor voertuig gerelateerde belastingen of andere heffingen gebaseerd op (onder andere) CO2 uitstoot, kunnen de CO2 waarden verschillen ten opzichte van de vermelde waarden afhankelijk van lokale wet- en regelgeving en eveneens van de specifieke configuratie van het voertuig.

Een gids betreffende het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot met gegevens voor alle modellen van nieuwe personenauto’s is beschikbaar op de website energievreters, www.schoneauto.be
Naast de brandstofefficiëntie van een auto zijn ook het rijgedrag en andere, niet-technische factoren bepalend voor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van een auto. Een regelmatig en goed onderhoud van de wagen volgens de voorschriften van de constructeur bevordert ook een vermindering van het brandstofverbruik en van de CO2-uitstoot.