JE FAVORIETE DEALER

** De weergegeven waarden voor brandstofverbruik en CO2-emissies worden berekend in overeenstemming met de meetmethode die is voorgeschreven in de Europese Verordening (EG) 715/2007 in de versie die van toepassing was op het moment van goedkeuring. De getoonde bereiken houden rekening met de verschillen in de gekozen wiel- en bandenmaten. De waarden zijn al gebaseerd op de nieuwe WLTP-testcyclus en zijn ter vergelijking vertaald naar NEDC-equivalente waarden. Voor deze modellen gelden andere waarden dan die hier worden weergegeven bij het berekenen van (voertuiggerelateerde) belastingen die (mede) gericht zijn op de CO2-uitstoot.

 

De vermelde waarden van brandstofverbruik, CO2 uitstoot en energieverbruik zijn gebaseerd op de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening (EC) 715/2007. De waarden hebben betrekking op een voertuig met een standaard configuratie en de getoonde variaties geven verschillende maten van de geselecteerde wielen en banden aan evenals optionele uitrustingsmogelijkheden en kunnen verschillen gedurende de configuratie.

 

Een gids betreffende het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot met gegevens voor alle modellen van nieuwe personenauto’s is beschikbaar op de website energievreters, www.schoneauto.be

Naast de brandstofefficiëntie van een auto zijn ook het rijgedrag en andere, niet-technische factoren bepalend voor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van een auto. Een regelmatig en goed onderhoud van de wagen volgens de voorschriften van de constructeur bevordert ook een vermindering van het brandstofverbruik en van de CO2-uitstoot.